janko_tipsarevic_treci_dan_1

DAVIS CUP 2012
Tipsarević: Česi su u maloj prednosti zbog domaćeg terena
 
Reprezentativac Srbije u tenisu Janko Tipsarević ocenio je danas da su Česi u maloj prednosti pred četvrtfinalni duel te dve selekcije u Dejvis kupu, pošto će se mečevi igrati u „O2 areni“ u Pragu.
-Mislim da su šanse 60:40 odsto u korist Češke, pošto su oni domaćini. Prednost im dajem samo zbog publike – rekao je Tipsarević pred duel koji će se igrati od 6. do 8. aprila.
On je istakao da obožava da igra mečeve Dejvis kupa.
-Ne želim da potcenjujem druge turnire, posebno ne Majami, Vimbldon I Monte Karlo koji su mi omiljeni, ali uvek jedva čekam da počne Dejvis kup – rekao je deveti igrač na svetskoj rang listi.
-Tenis je individualan sport, a igrati za tim je neverovatno dobro. Volim svoju zemlju, ali u Dejvis kupu posebno uživam zbog saigrača iz reprezentacije. Ne mogu da obećam da bih igrao u slučaju da se ne slažem sa nekim iz tima. Odlična atmosfera je verovatno jedan od razloga zašto dobro igram u Dejvis kupu – dodao je Tipsarević.
On je ocenio da igranje za nacionalni tim nosi određeni pritisak.
-S jedne strane osećate pritisak jer ne igrate samo za sebe već predstavljate i svoju zemlju, a s druge postoji olakašavajuća okolnost pošto su tu Novak (Đoković), Viktor (Troicki) ili neko treći da isprave vaše greške ako zabrljate – rekao je Tipsarević.
Reprezentacija Srbije će protiv Češke igrati bez najboljeg igrača na svetu Novaka Đokovića, koji je ranije kazao da želi da sačuva svežinu za Otvoreno prvenstvo Francuske – Rolan Garos.
-Nemamo mnogo igrača, ali oni koje imamo su kroz godine pokazali da mogu da igraju na bilo kojoj podlozi i zato smatram da je Srbija jedan od najopasnijih timova –  zaključio je Tipsarević.

 

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Marej u četvrtfinalu posle lošeg početka meča sa Gaskeom