obradovic_zreb_vs_ceska

DAVIS CUP 2012

Obradović: Imamo psihološku prednost, znamo da pobeđujemo

 

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je danas da njegov tim ima psihološku prednost u odnosu na Češku, uoči predstojećih mečeva četvrtfinala Svetske grupe. Prvi meč, sutra u 15.00 odigraće Tomas Berdih i Viktor Troicki, a posle njih trebalo bi da igraju Radek Stepanek i Janko Tipsarević.

-Ovi momci znaju kako treba da se osvoje dejvis kup mečevi. Oni znaju da donesu našem timu velike pobede. To je naša najveća prednost – rekao je Obradović.

On je dodao da nije važno ko će igrati prvi meč, već da su pet dana odlično trenirali i da su se adaptirali na podlogu.

Povezana vest:  Marej u osmini finala mastersa u Monte Karlu

-Pored publike i sjajnih čeških igrača koje cenimo, mislim da moj tim ima psihološku prednost. Imamo pobedničku energiju, jer smo već osvajali Dejvis kup. Češki tim pokušava iz godine u godinu da napravi rezultat, a ne uspeva u tome. Sigurno da ima nešto što mu nedostaje – rekao je Obradović.

Teniser Srbije Viktor Troicki ocenio je da je meč sa Berdihom „otvoren“.

-Igraćemo na šljaci posle mnogo vremena. Nadam se da ću igrati dobro i da ću doneti bod svojoj zemlji. Mislim da je Berdih u prednosti, jer igra pred domaćom publikom. Jednom sam ga pobedio I znam da treba da igram svoj najbolji tenis da bih to ponovio – rekao je Troicki.

Povezana vest:  ATP MASTERS LONDON 2011, Novak Ðoković: Berdih bio bolji, ali sam iskoristio svoje šanse

Trenutno osmi igrač sveta Janko Tipsaević istakao je da u narednim duelima sa Češkom „svako svakog može da pobedi“.

-U mom slučaju očekujem težak i neizvestan meč sa Radekom Stepanekom. Mislim da nama više odgovara šljaka. Teren nije najbolji, ali snaći ćemo se nekako. Dobro se osećam i biću spreman za sledeći meč – rekao je Tipsarević.

Povezana vest:  Jelena Janković u drugom kolu Hong Konga

Jedan od najboljih dubl igrača sveta, koji je prvi put u Dejvis kupu igrao 1995. godine, Nenad Zimonjić naglasio je da sa će i u narednom meču sa velikim zadovoljstvom predstavljati svoju zemlju i davati sve od sebe.

-Dejvis kup je nepredvidljiv. Veliki je pritisak i na njihovim i na našim igračima. Bilo bi sjajno kada bismo prvi dan završili sa 1:1, a ne bih imao ništa protiv da bude 2:0 za nas – rekao je Zimonjić.

Mečevi u Pragu počinju sutra u 15.00, u subotu, kada je na programu dubl, u 15.00 i u nedelju u 13.00.