DOUBLES_23
DAVIS CUP 2012
Bozoljac: Česi bolji u odlučujućim trenucima
 
Srpski teniser Ilija Bozoljac rekao je danas da je češki dubl u meču četvrtfinala Dejvis kupa došao do pobede jer se bolje snalazio u odlučujućim poenima.
-Česi su danas bili čvršći i snalažljiviji na terenu. Jednostavno, čini mi se da su igrali bolje od nas u ključnim trenucima, kada se rešavalo pitanje pobednika – rekao je Bozoljac novinarima u Pragu.
Radek Štepanek i Tomaš Berdih su danas slavili protiv Bozoljca i Nenada Zimonjića sa 6:4, 6:2, 7:6 (7:4) i doneli Češkoj vođstvo od 2:1.
Zimonjiću je glavni utisak bio ne poraz, već ponašanje Štepaneka nakon jučerašnjeg meča u singlu i poraza od Janka Tipsarevića.
-Već dugo profesionalno igram tenis. Mnogo puta sam odmerio snage sa Štepanekom i od njega stvarno svašta možete da očekujete. Definitivno, on je najmanje simpatična osoba među profesionalcima, pogotovo kada je na terenu. Bio sam šokiran juče – kazao je Zimonjić.
Štepanek je nakon sinoćnjeg poraza pokazao srednji prst Tipsareviću, nakon čega je umalo došlo do fizičkog obračuna dvojice tenisera.
-Stvari nisu takve kakvim se predstavljaju. Rukovali smo se i nisam mu rekao ništa ružno. Ne želim više da pričam o tome, jer nas sutra čekaju odlučujući mečevi – zaključio je Štepanek.
Pobednik ovog duela u polufinalu Dejvis kupa igraće protiv pobednika meča Hrvatska – Argentina.
U sutrašnjim mečevima singla prvo se sastaju Janko Tipsarević i Tomaš Berdih, a nakon toga Viktor Troicki i Radek Štepanek.

 

Povezana vest:  Đoković: Nisam verovao da ću biti prvi pre pet mesec