ivan_ljubicic

ATP MONTE KARLO
Dodig i zvanično poslao Ljubičića u penziju
 
Hrvatski teniser Ivan Ljubičić (33) i zvanično je završio karijeru, nakon što je danas u prvom kolu Mastersa u Monte Karlu izgubio od zemljaka Ivana Dodiga sa 6:0, 6:3.
Dodig je u prvom setu bio ubedljiv, a zatim je u drugom prepustio velikom prijatelju tri gema. Meč je trajao sat i 11 minuta.
Ljubičić, svojevremeno treći na ATP listi, rođen je u Banjaluci, a početkom ove godine najavio da će karijeru okončati u Monte Karlu, gde inače i živi.
On je tokom karijere osvojio 10 titula, a najvrednija je ona sa Mastersa iz Indijan Velsa pre dve godine, kada je na putu do trofeja pobedio Novaka Ðokovića, Rafaela Nadala i Endija Mareja.
Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je Dejvis kup 2005. godine, a na Olimpijskim igrama u Atini godinu dana ranije u paru sa Mariom Ančićem osvojio je bronzanu medalju.
Na ATP turu važio je za jednog od najomiljenijih tenisera, prijatelj je sa svim srpskim teniserima, a posebno sa komšijom iz Monte Karla Ðokovićem, sa kojim je pre četiri godine upravo na turniru u kneževini posle izgubljenog meča u stilu fudbalera razmenio dres.

 

Povezana vest:  Federer se povukao sa mastersa u Parizu