FED_CUP_TEAM_01

POLUFINALE SVETSKE GRUPE 21. I 22. APRIL 2012. MOSKVA
Deo Fed kup selekcije Srbije odputovao danas iz Beograda u Moskvu
 
Fed kup selekcija Srbije narednog vikenda boriće se u Moskvi protiv domaćina,  selekcije Rusije za plasman u prvo finale u istoriji za naš tim. Danas je deo srpskog tima sa Surčina odleteo u Moskvu. Put Rusije danas je sa selektorom Dejanom Vranešom i stručnim štabom odputovala Bojana Jovanovski.
Ana Ivanović doputovaće u Moskvu u sredu, Jelena Janković se od juče nalazi  u Moskvi, Aleksandra Krunić doleteće danas za Moskvu iz Bratislave.
-Tokom boravka u Beogradu ove nedelje mogla sam osetiti da vlada uzbuđenje u vezi predstojeceg Fed kupa. Čast je biti učesnik ovakvog istorijskog trenutka za našu zemlju- izjavila je Ana Ivanović.
-Mislim da su timovi prilično izjednačeni ali naravno tim Rusije je mnogo iskusniji od našeg. Na nama je da im ne dozvolimo da iskoriste tu prednost. Jedva čekam da izađem na teren – dodala je trenutno 15. teniserka sveta.
-Sinoć sam stigla u Moskvu, pravo iz Kopenhagena, kako bi što pre započela pripreme za predstojeći meč sa Ruskinjama. Danas u Moskvu stiže veći deo našeg tima i jedva čekam da ponovo budemo svi na okupu. Igramo meč protiv ruskinja, na njihovom terenu, borimo se za ulazak u finale, prvo finale Fed kupa u istoriji za Srbiju. Znam da ćemo dati sve od sebe i verujem u trijumf Srbije – rekla je Jelena Janković.
-Trenutno sam u Bratislavi, morala sam da dođem po nove rekete, koji su stigli dva dana kasnije, nego planirano. Sutra slećem u Moskvu u 2 u noći iz Beča, spavam i popodne počinjem sa treninzima. Jedva čekam da se svi okupimo u Moskvi, opet smo u najjačem sastavu i hoćemo samo pobedu. Ruskinje su uvek u jakom sastavu, nebitno ko je u ekipi, a mi smo dokazale, da i kad nismo u najjačem sastavu, možemo da pobeđujemo najjače ekipe, tako da su nam očekivanja jako velika i mislim i opravdana. Kao i uvek, dacćemo sve od sebe i nadam se napraviti pobednički krug na moskovskom Megasport terenu ponosno noseći našu zastavu kao pobedničku. Pozivam što više naših navijača da nas podrže i budu što glasniji u Moskvi, jer su Rusi poznati po glasnom navijanju,trebaće nam podrška „naših“ i puno će nam značiti – izjavila je najmlađa članica Fed tima Srbije, Aleksandra Krunić.

RUSIJA – SRBIJA

Povezana vest:  Ivanovićeva u osmini finala turnira u Torontu

NOMINACIJA TIMOVA:

Rusija:

Maria Kirilenko

Anastasia Pavlyuchenkova

Svetlana Kuznetsova

Elena Vesnina

Selektor: Shamil Tarpischev

Srbija:

Ana Ivanović

Jelena Janković

Bojana Jovanovski

Aleksandra Krunić

Selektor: Dejan Vraneš

SPORTSKA HALA „MEGASPORT“

PODLOGA: ŠLJAKA

LOPTICE: DUNLOP FORT CLAY COURT

MEČEVI RASPORED

SUBOTA, 21. APRIL, IGRAJU SE DVA SINGL MEČA, PRVI POČINJE U 15. ČASOVA PO LOKALNOM VREMENU (U 13 ČASOVA PO SREDNJE EVROPSKOM KOME PRIPADA I SRBIJA)

Povezana vest:  BROJ 1 NA PRVOJ!, DIREKTAN PRENOS DOČEKA NOVAKA ĐOKOVIĆA, OD 18.00 NA PRVOJ SRPKOJ TELEVIZIJI

NEDELJA, 22. APRIL, IGRAJU SE DVA SINGL MEČA I DUBL MEČ, PRVI SINGL POČINJE U 14 ČASOVA PO LOKALNOM VREMENU (U 12 PO SREDNJE EVROPSKOM)