novak_djokovic_kina_slavlje

ATP MONTE KARLO

Ðoković i Tipsarević sutra na terenu u Monte Karlu

 

Najbolji srpski teniseri Novak Ðoković i Janko Tipsarević sutra izlaze na teren u Monte Karlu, gde igraju mečeve drugog kola na turniru masters serije. Prvi reket sveta Ðoković bio je slobodan na startu turnira, a njegov uvodni rival posle 12 sati na centralnom terenu biće Italijan Andreas Sepi, 44. na ATP listi, kojeg je pobedio u svih šest dosadašnjih međusobnih duela.

Povezana vest:  ATP BAZEL, Ðoković u polufinalu turnira u Bazelu

Prošle godine Novak zbog povrede kolena nije učestvovao na mastersu u Monte Karlu, tako da će mu svaka pobeda doneti nove ATP bodove. Srbin će na prestižnom turniru igrati prvi put otkako je postao svetski broj jedan i biće to njegov prvi turnir na šljaci ove sezone.

Ukoliko očekivano prebrodi startnu prepreku, Ðoković će u nastavku takmičenja igrati sa pobednikom duela između Australijanca Bernarda Tomića i Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Tipsarević je kao sedmi nosilac takođe bio slobodan u prvom kolu, a njegov rival na terenu broj dva je Španac Albert Montanjes, 71. teniser sveta. Meč je na programu takođe posle 12 sati, a Tipsarević u međusobnim duelima vodi sa 2:1.

Povezana vest:  ATP DENBOŠ, Tipsarević u finalu Den Boša

Ukoliko pobedi, Tipsarevića u trećem kolu čeka bolji iz meča u kojem se sastaju Francuz Žil Simon i Portugalac Frederiko Žil.

U drugom kolu dublova Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Lodra igraju protiv španskog para David Marero/Fernando Verdasko, dok se Viktor Troicki i Švajcarac Stanislas Vavrinka sastaju sa Indijcima Mahešom Bupatijem i Rohanom Bopanom. Oba meča na programu su posle 18 sati.

Povezana vest:  AO 2014, Troje srpskih tenisera sutra igraju na Australijan openu