novak_djokovic_kina_slavlje_1

ATP MONTE KARLO 2012

Ðoković u trećem kolu Monte Karla

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković uspešno je startovao na turniru masters serije u Monte Karlu, pošto je danas u drugom kolu savladao Italijana Andreasa Sepija sa 6:1, 6:4. Srpski teniser je odlično igrao, servis ga je služio o čemu svedoči podatak da je u prvom setu osvojio 79 odsto poena na svoj servis.

Povezana vest:  Ivanović pala na 18. mesto na WTA listi, Janković se popela na 20.

Ðoković je imao i četiri neiznuđene greške manje od rivala (13:17), a iako je spasio tri brejk šanse prvi set je mogao da reši bez izgubljenog gema, ali se Italijan uz dosta muke izborio za prvenac – 6:1. Kako je vreme odmicalo Sepi je manje grešio i igrao sve bolje. Ipak, srpski teniser je uspeo da sačuva brejk prednosti i posle sat i 27 minuta igre dođe do sigurne pobede – 6:4.

Povezana vest:  Troicki ubedljiv protiv Hjuita za osminu finala Sinsinatija

Ðoković će u osmini finala igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je savladao Australijanca Bernarda Tomića sa 6:2, 5:7, 6:1. Ðoković i Dolgopolov sastali su se samo jednom u karijeri i to na US openu prošle godina kada je prvi reket sveta slavio sa 3:0. Turnir u Monte Karlu igra se za ukupni nagradni fond od 2.950.000 evra, a pobednik će osvojiti ček na 460.000 evra i 1.000 ATP bodova.

Povezana vest:  Đoković u finalu turnira u Dohi pobedom nad Berdihom