Povratak Žastin Enan

Žastin Enan i adidas zajedno ulaze u drugi krug njene uspešne teniske karijere 

Zastin_Enan_u_adidas_02Uspešne kompanije kao što je adidas uvek su bile uz uspešne sportiste pa tako ne treba da vas čudi što adidas sa posebnim zadovoljstvom podržava Žastin Enan (Justine Henin) na njenom putu da se ponovo vrati na mesto sa kog je otišla pre 18 meseci, na tron svetske teniserke broj jedan. Žastin je posle pauze koja je trajala godinu i po dana spremna da se vrati belom sportu. Ova 27-ogodišnja Belgijanka je u periodu od 2003. do 2008. osvojila sedam grend slem titula u opremi adidas Barricade & Competition, a pohod na pobedničke titule će i u 2010. godini nastaviti u svom omiljenom brendu. 
Njeno povratničkog pojavljivanja biće na WTA turniru u Brizbejnu, u januaru 2010. I tom prilikom Enanovu ćemo gledati u adidas Competition dresu jarko tirkizne boje sa ukrojenim rukavima i nezaobilaznoj beloj suknjici. Za osvajanje Australijan Opena Žastin se oslanja na pouzdan izbor opreme – adidas Barricade V.
Iako je pauza koju je napravila trajala godinu i po dana Žastin je veoma srećna što je adidas ponovo stao uz nju:  
-U adidas opremi sam se uvek osećala neverovatno udobno, i dobro pripremljeno za važne mečeve. adidas je nastavio, da svih ovih meseci koliko sam pravila pauzu, podržava i mene i moju tenisku akademiju. Sada sam spremna za povratak u profesionalni tenis i jedva čekam da na teren izađem u novoj adidas liniji Competition i Barricade.- izjavila je Enanova.
Džim Latam, direktor globalnog sportskog marketinga u adidasu za olimpijske i individualne sportove, veoma je zadovoljan jer se Žastin vratila među top adidas sportiste koji će u 2010. vladati terenima.
-Žastin je izuzetna sportistkinja i šampionka, koja je u prvom delu svoje karijere dokazala stav da „Ništa nije nemoguće“. Verujem da će drugi deo njene karijere biti podjednako inspirativan za mlade tenisere i obožavaoce širom sveta, a mi u adidas-u se radujemo što možemo da je podržimo na tom putu.- dodao je Latam.
Da podsetimo, na ovogodišnjem adidas kids openu, mladi pobednici su kao nagradu osvojili 3 dana u akademiji „Žastin Enan – 6. čulo u Belgiji„. Tada su imali priliku da se lično upoznaju sa Žastin, a da im treninge vodi Karlos Rodrigez, koji je godinama uz slavnu teniserku. Mladi talenti su se u Belgiji upoznali sa najboljim metodama pripreme za osvajanje gren slem titula.

Povezana vest:  Đoković osvojio masters u Parizu i srušio rekord