nole_finale_majamija_2012

Ðoković: Nadal je bio bolji, ja sam ostao bez energije

 

Najbolji svetski teniser Novak Ðoković priznao je posle poraza u finalu mastersa u Monte Karlu od Rafaela Nadala da je Španac bio bolji, a da je on u meču za trofej ostao bez energije.

-Osećam se emotivno ispražnjenim i nisam imao mentalnu snagu koja je neophodna za duel protiv igrača kakav je Nadal. Ovim nikako ne želim da mu oduzmem bilo šta od pobede. Jednostavno je bio bolji i zasluženo je trijumfovao – izjavio je Ðoković, nakon duela u kojem mu skoro ništa nije polazilo za rukom.

Povezana vest:  ATP ŠANGAJ, Tipsarević i Marah u drugom kolu turnira u Šangaju

Bilo je primetno da je prvi teniser sveta još uzdrman zbog smrti dede, za kojeg je bio veoma vezan, i to se i danas odrazilo na njegovu igru.

-Činjenica je da je emotivna energija ostala u meni. Cela ova nedelja bila je za mene mentalno teška, nikada do sada nisam bio u ovako emotivnoj situaciji. Zaista sam srećan što sam uopšte došao do finala pod ovim okolnostima – istakao je Ðoković i dodao da još nije odlučio kakav će biti njegov raspored u nastavku sezone.

-Za sada znam da moram da posetim grob mog dede, jer nisam bio na sahrani u subotu. Biću tamo, u Beogradu, a potom ću videti sa mojim timom i porodicom koja je najbolja opcija što se tiče daljeg učešća na turnirima – poručio je Ðoković.

Povezana vest:  Kostelić: Đoković je pokušao da uspe u skijanju

Srbin je naglasio da ima samo pohvalne reči za Nadala, koji je osmi put zaredom trijumfovao u Monte Karlu.

-Način na koji on tretira ovaj sport je pravi primer šampiona. Svake godine sa vraća ovde, a izgleda kao da je prvi put na ovom terenu. Fantastično, impresivno – rekao je Ðoković.

Španac je bio prezadovoljan, ne samo zbog odbrane titule, već i zbog prekida serije poraza u duelima protiv Ðokovića.

Povezana vest:  Muratoglu: Serena bi volela da igra u Njujorku

-Moj nivo tenisa je bio visok na ovom omiljenom turniru. Pobeda nad Novakom veoma je važna za mene, ali sam srećan i zbog činjenice da nisam imao problema sa kolenom. Mogu da se krećem sto odsto, tako da i ukoliko osetim bol nebitno je, važan je osećaj da mogu da potrčim za svakom loptom – rekao je Nadal, koji je tri nedelje odmarao i imao medicinski tretman levog kolena pre dolaska u Monte Karlo.