konferencija_moskva

Bojana Jovanovski: I dalje ne verujem da smo u finalu

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski izjavila je danas da i dalje ne veruje da je reprezentacija Srbije pobedila Rusiju u Moskvi i izborila prvo finale Fed kupa u istoriji.

-Još sam u stanju šoka i nisam svesna koliki smo uspeh napravili. Mnogo je teže gledati nego igrati, atmosfera u reprezentaciji je sjajna i nadam se da će takva i ostati. Hvala Ani i Jeleni na velikoj pobedi – rekla je Jovanovski na konferenciji za medije u hotelu „Kontinental“.

Ona je dodala da su Srpkinje prešle težak put do fianala, ali da nemaju nameru na tome da se zaustave.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković i dalje prvi, Tipsarević se vratio na 10. mesto

-Poslednja tri meča odigrale smo u gostima i sva tri dobili. Nadam se da ćemo finale sa Češkom dočekati zdrave i uverena sam da imamo šansi – zaključila je Jovanovski koja se okreće izazovima na WTA turnirima.

Selektor Fed kupa Srbije Dejan Vraneš naglasio je da su sve devojke dale pun doprinos istorijskom uspehu.

-Ovo je pobeda timskog duha, a o atmosferi najbolje govore izjave Ane i Jelene nakom meča. Što se tiče Ceške, ima još vremena, ali uveren sam da imamo šanse u finalu – konstantovao je Vraneš.

Povezana vest:  ATP ČENAJ, Krajinović bez glavniog žreba

Počasni član Teniskog sveza Srbije (TSS) Radmilo Armenulić čestitao je igračicama i selektoru Varnešu.

-Jelena je oba meča odigrala perfektno, dok tvrdim da je Ana u nedelju protiv Pavljučenkove odigrala najbolji meč u Fed kupu. Želim da pohvalm i slektora Vraneša, koji je sjajno vodio tim – rekao je Armenulić.

Predsednik Upravnog odbora TSS Toplica Spasojevih rekao je da se divi uspehu koji su igračice postigle u Rusiji.

-Devojke su očigledno izgladile neke nesporazume iz prošlosti i mudro vođene od strane selektora došle do pobede. Nadam se da ć ovaj uspeh pozitivno uticati na njihove karijere, kao što je svojevremeno uspeh u Dejvis kupu pomogao teniserima – istakao je Spasojević.

Povezana vest:  WTA BAKU, Koen protiv Jovanovske u finalu

Fed kup reprezentacija prvi meč odigrala je 1969. godine protiv SAD u Atini, a prvu pobedu ostavrli je 1976. protiv Norveške u Oslu. Od tada pa do istorijskog plasmana u finale, igrajući pod imenom SFRJ, SRJ, SCG i Srbija, proteklo je tačno 113 mečeva. Finale Fed kupa između Češke i Srbije igraće se 3. i 4. novembra, a domaćin će biti selekcija Češke.