goran_djokovic_plavi_voz

Goran Ðoković: Potrebna nam je pomoć da turnir bude jači

 

Direktor teniskog turnira „Srbija Open“ Goran Ðoković rekao je danas da je prezadovoljan posetom na četvrtom ATP beogradskom turniru, uprkos činjenici da prvi put nije učestvovao najbolji teniser sveta Novak Ðoković.

-Žao mi je što ne učestvuje Novak i ostali naši najbolji igrači, ali oni se pripremaju za druge turnire i ja njihovu odluku poštujem. Zadovoljni smo posetom i zato što gledaoci mogu da uživaju u odličnom tenisu, a sponzori su se potrudili da imamo i odličan prateći program – rekao je Ðoković tokom promotivne vožnje Plavim vozom.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Bartoli izbacila Serenu Vilijams

Prema njegovim rečima Srbija je jedna od svega 32 zemlje koje imaju ATP turnir, a to značajno doprinosi pozitivnom imidžu države.

-Voleo bih da možemo da ugostimo najbolje igrače sveta i postoji velika želja da „Srbija Open“ pređe u kategoriju 500. Ali, to nije samo stvar doblje volje organizatora i potrebna je pomoć i grada i države – konstatovao je Ðoković.

Povezana vest:  Šarapova kritikovala ITF i priznala da je pogrešila

Novakov stric je podsetio da se najbolji teniser sveta trenutno sprema za masters turnir u Madridu, gde će se prvi put susresti sa plavom šljakom.

-Sve je bitno za vrhunske igrače, ja se samo nadam da će se Nole navići na novu podlogu pre drugi – rekao je Ðoković.