novak_djokovic_pariz_2012_slavi

ROLAN GAROS 2012

Ðoković: Pritisak je uvek prisutan

 

Najbolji svetski teniser Novak Ðoković rekao je posle uspešnog starta na Rolan Garosu i rutinske pobede nad Italijanom Potitom Staraćeom da u Parizu još ne oseća veći pritisak nego na bilo kojem drugom gren-slem turniru. Ðoković je priznao da je svestan kako eventualnim trijumfom na ovogodišnjem Rolan Garosu može da ispiše novu stranicu teniske istorije, ali je energično odbacio „dodatnu negativnu tenziju“.

Povezana vest:  Đoković ubedljiv na početku Kvinsa

-Pritisak je uvek prisutan i, kako ja gledam, to je privilegija i izazov. Verujem da svaki profesionalni sportista oseća pritisak i zato je potrebno da pokušamo da razumemo i naučimo kako da se nosimo s tim. Ako osećate pritisak, to znači da radite nešto što je pravo – izjavio je srpski teniser, koji je u poziciji da osvoji četvrti gren-slem zaredom.

Povezana vest:  Jorović u glavnom žrebu turnira u Istanbulu

-Ja sam srećan kad vidim gde sam u ovom trenutku, uvek sam sanjao da postanem najbolji na svetu. Ovde mi predstoji veliki izazov, ali prvenstveno želim da uživam, a ne da mi to stvori dodatni negativan pritisak. Pokušaću da idem korak po korak, zaista je rano govoriti o osvajanju trofeja, ali je to svakako moj cilj – kazao je Ðoković i dodao da je igrao dobro protiv Staraćea, s obzirom da mu je to bio prvi meč na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske.

Povezana vest:  WTA SEUL, Agnješka Radvanska osvojila Koreja open

-To je dvonedeljni događaj. Sve je moguće ovde – poručio je srpski teniser.