zeljko

Željko Joksimović: Ovo je veliki uspeh – neću više učestvovati

 

Predstavnik Srbije na 57. takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ Željko Joksimović izjavio je večeras da je treće mesto „veliki uspeh s obzirom da od 12 zemalja nije dobio nijedan poen“ i ponovio da više neće učestvovati na Evrosongu kao izvođač, već samo u svojstvu kompozitora.

-Postoji jedna vrsta ogromnog lobija, to se vidi. Ja sam treći i nemojte da mi kažete da 12 zemalja kaže da to vredi nula. Ja sam bio i drugi i treći i sve to znam – rekao je Joskimović u izjavi novinarima u prostorijama RTS-a i dodao da su, otkad je žiri uveden, stvari drugačije.

Povezana vest:  Crna Gora u Sea Dance festival ulaže 5 miliona evra!

Na komentar novinara da bi možda iz trećeg puta pobedio, Joksimović je naglasio da je vreme da se „ovo takmičenje proširi na sledeću generaciju“.

-To je šest meseci mog života, samo rad na tome. Sve svoje aktivnosti sam zaustavio da bih zemlju predstavio na najbolji način, što ne znači da neću komponovati – to je moj posao – kazao je on.

-„Ovoga puta sam se ja morao prilagoditi Evroviziji. 2004. sam bio na početku karijere pa mi je sve to bila ogromna odskočna daska, a ovo je potvrda da ja radim kvalitetnu muziku i da Evropa i svet to vole. Mislim da treba da ide neko drugi i da se to takmičenje širi na sledeće generacije – ocenio je Joksimović.

Povezana vest:  Prvi album Oejzisa bez Noela Galagera

On je rekao da mu se dopao glas španske predstavnice Pastore Soler i pesma pobednice Lorin, dok je za „Buranovske babuške“, koje su zauzele drugo mesto, kazao da je to „više iluzija nego dobra muzika“.

Na primedbu jednog novinara da su im možda nastup i stajling bili slabi, Joksimović je rekao da su „normalni ljudi videli da su obučeni dobro“, s obzirom da su dobili nagradu za stajling.

Povezana vest:  Džastina Bibera dočekali baptistički protestanti u Kanzas Sitiju

-Naš nastup je bio u skladu sa onim što smo izveli, kao staro dobro crno vino. Lorin je bila kao koktel. Neki više vole koktel, drugi vino – primetio je Joksimović.

Budućim učesnicima Evrosonga poručio je da moraju da budu posebni i drugačiji od svih izvođača i da imaju mnogo sreće, jer to nije nimalo lak posao. Iz Bakua, za koji kaže da je prelep grad, bogat kulturom, nosi energiju, divno iskustvo i divno druženje sa odličnom ekipom.

-Cela ova naša ekspedicija bila je fantastična – istakao je Joksimović.