AnaIvanovic_August2011

ROLAN GAROS 2012

Ana Ivanović briljirala protiv Per

 

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u šesnaestinu finala Otvorenog prvenstva Francuske pošto je danas savladala Izraelku Šahar Per sa 2:0 u setovima – 6:2, 6:2. Odličnom igrom šampionka iz 2008. je superiorno prebrodila drugu prepeku na ovogodišnjem turniru i zabeležila prvu pobedu nad Izraelkom u njihovom četvrtom međusobnom duelu. Najbolje rangirana srpska teniserka je briljirala u duelu sa Per, ne dopustivši joj ni najmanju šansu za novi uspeh.

Povezana vest:  Jovanovski poražena na startu Nirnberga

Odavno Ivanovićeva nije bila sigurna i ubedljiva kao u današnjem meču protiv trenutno 55. teniserke sa WTA liste. Preciznim servisom i gromovitim forhend udarcima Srpkinja je potpuno dominirala, tako da trijumf nije dolazio u pitanje. Posle ekspresno dobijenog prvog seta, Per je pružila nešto snažniji otpor u drugom. Međutim, sve je rešeno kada je Ivanovićeva brejkom došla do prednosti u četvrtom gemu, jer je do kraja susreta bila apsolutno nadmoćna.

Povezana vest:  Nadalov lekar zabrinut za zdravlje prvog tenisera sveta

U velikom stilu je okončala borbu nakon samo 56 minuta igre, iskoristivši prvu meč loptu ponovo na servis protivnice. Ivanovićeva se u borbi za osminu finala sastaje sa Italijankom Sarom Erani, koja je pobedila Amerikanku Melani Odin sa 6:2, 6:3. Oba dosadašnja meča protiv Italijanke, trenutno 24. na svetskoj listi, dobila je Srpkinja, 2009. godine na Rolan Garosu i u Vimbldonu.

Povezana vest:  Serena Vilijams najbolja u 2018. u izboru AP