novak_djokovic_rolangaros_2012_crna

ROLAN GAROS 2012

Ðoković: Pobedio sam zahvaljujući borbenom duhu

 

Novak Ðoković je rekao da je do trijumfa nad Italijanom Andreasom Sepijem došao zahvaljujući borbenom duhu, nakon velikog preokreta i maratonske borbe u osmini finala Rolan Garosa. Najbolji svetski teniser sačuvao je šansu da postane tek treći u istoriji pobednik sva četiri gren slem turnira zaredom, ali je priznao da je danas preskočio izuzetno tešku prepreku, ponajviše zbog sopstvene neočekivano slabe igre.

Povezana vest:  Djoković u drugom kolu Vimbldona

-Igrao sam veoma loše i do pobede sam došao zahvaljujući svom borbenom duhu. Nisam posustao ni nakon dva izgubljena seta, bez obzira što je Sepi igrao veoma dobro. Verovao sam u sebe, verovao sam da mogu do preokreta – izjavio je Ðoković nakon teško izborenog trijumfa koji ga je odveo u šesto četvrtfinale na Rolan Garosu.

Srbin je u današnjem meču bio na ivici ambisa, jer je napravio čak 77 neiznuđenih grešaka. Ipak, smogao je snage da ostvari 25. uzastopnu pobedu na gren-slem turnirima, a Italijana savlada sedmi put u isto toliko međusobnih duela.

Povezana vest:  VIMBLDON, Paesu četvrta kruna u Vimbldonu, Blek peta

-Sepi je bio bolji u prva dva seta. Ja sam mnogo grešio, međutim, čak i tada sam verovao da mogu da se izvučem i to je otprilike jedino pozitivno iz današnjeg meča. Generalno, bio je ovo jedan od dana kada ništa niste uradili – ocenio je Ðoković, koji se u četvrtfinalu sastaje sa pobednikom meča između Francuza Žoa-Vilfrida Conge i Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2012, Tipsarević izjednačio posle pet sati borbe

Sepi je na kraju zaslužio aplauz za prikazanu igru na terenu „Filip Šatrije“.

-Nisam imao dobar početak u trećem i četvrtom setu. To je jedina stvar koju sam danas mogao da uradim bolje – poručio je Italijan, pobednik ovogodišnjeg Srbija Opena i trenutno 25. teniser na svetskoj rang listi.