amc panel_drugi _dan

Uzbudljivo i drugi dan na Adria Music Conference
 
Umag je i drugi dan za redom bio epicentar muzičkih dešavanja u regionu. Brojni predavači te stručnjaci iz područja muzike i popratnih industrija dali su odgovore na brojne zanimljive i pre svega, aktuelne teme vezane za muziku danas. Raspravljalo se tako o sve većem uticaju društvenih mreža kao vida promocije naspram već etabliranih kanala kao što su klasičan PR. Šta je sve potrebno za kvalitetnu video produkciju, ponajpre muzičkih videa objasnili su stručnjaci Visokog učilišta Algebra. Vodeći svetski radijski stručnjak Rod Philips govorio je o načinima odabira i prezentacije muzike u svetskom muzičkom eteru. O prošlosti, sadašnjosti i budućnosti dance muzike u Evropi osvrnuo se član agencije ENVY MY MUSIC Marco Sonke.
-Drago mi je što ste sam ovde u Umagu i što sam deo ove divne priče. Ovo trodnevno muzičko druženje je ispunilo sva moja očekivanja i nadam se da se vidimo i sledeće godine –  izjavio je Marco Sonke nakon svoje zanimljive panel rasprave.
I ove je godine na AMC-u jedna od najposjećenijih radionica bila EMI Workshop. Ovaj renomirani centar muzičke edukacije za producente zanimljiv je koncept koji je polaznike upoznao sa procesom modernog miksanja, te opštim znanjem o produkciji elektronske muzike. Zanimljivo je i producentsko takmičenje u kojem su učesnici sami stvarali elektronsku muziku. Radionicu su ovoga puta predstavili Luka Tralić iz grupe Elemental, David Vurdelja iz Baby Dooks produkcije, Darko Juranović iz Urabonog zvuka te Boris Đurđević aka Eric Destler
-Bilo je odlično i sigurno se vraćam na godinu. Entuzijazam koji su pokazali ljudi na našoj radionici je vredan divljenja i bio mi je užitak raditi s njima.  – izjavio je producent Boris Đurđević.

 

Povezana vest:  Hornsman Coyote & Soulcraft potpisuju vinyl izdanje svog albuma