FED_CUP_TEAM_&_RED_FOO_01

FED CUP 2013

Srbija ponovo protiv Slovačke u Fed kupu

 

Srpske teniserke igraće u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa 2013. godine protiv selekcije Slovačke, odlučeno je danas žrebom u Parizu. Mečevi su na programu 9. i 10. februara sledeće godine, a Srbija će biti domaćin. U ostalim parovima sastaju se Češka – Australija, Italija – SAD i Rusija – Japan.

Najbolje srpske teniserke 3. i 4. novembra u Pragu igraće protiv selekcije Češke u ovogodišnjem finalu Fed kupa.  Selektor Srbije Dejan Vraneš nije bio previše zadovoljan žrebom.

Povezana vest:  Vesna Dolonc u drugom kolu

-Izgleda da nam je suđeno da konstantno nailazimo na ovaj tim koji izuzetno poznajemo, u poslednjih pet godina igrali smo tri puta, mečevi su bili zaista antologijski. Naše misli i snage usmerene su ka finalu sa Češkom, a posle toga ćemo se spremati za Slovačku. Sjajno je to što ćemo posle dve godine biti domaćin i izuzetno jak tim Slovačke dočekati u našoj zemlji, verujem kao šampioni sveta – rekao je Vraneš.

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da odlično poznaje narednog protivnika.

Povezana vest:  Đoković pobedio Gofana i prošao u četvrtfinale

-Mislim da smo igrali protiv njih više od bilo koje nacije. One su veoma jaka ekipa, posebno sa Cibulkovom koja je u ovom trenutku u izuzetnoj formi i Hantuhovom, koja je veoma iskusna treniserka. Žreb nije lak i ovo je definitivno jedan od najtežih mečeva – rekla je Ivanovićeva.

Na ishod žreba požalila se i Jelena Janković.

-Slovakinje su težak protivnik, Hantuhova i Cibulkova za svoju zemlju uvek igraju sa posebnim nadahnućem i predstoji nam težak dvoboj. Dobra stvar je to što igramo kod kuće. Međutim, o Slovačkoj ćemo razmišljati posle finala Fed kupa u Pragu – rekala je Janković.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2012, Obradović: Nema opuštanja, verujem u pobedu

Ona je dodala da je želja svih u reprezentaciji je da u 2013. uđu kao svetski šampioni.  Bojana Jovanovski je rekla da se raduje što će Srbija konačno igrati pred domaćom publikom.

-Sjajna prilika da posle nekoliko uzastopnih mečeva u gostima, odigramo jedan pred našim navijačima. Mislim da smo dobro prošle na žrebu, jer smo izbegle dugačko putovanje koje nekada ume da bude važan faktor u mečevima FED kupa – zaključila je Jovanovski.