JOROVIC_IVANA_17

PRVENSTVO SRBIJE U KONKURENCIJI DO 16 GODINA – DEVOJČICE
Sjaj Jorovićeve
 
Najbolja juniorka Srbije, 95. na ITF listi do 18 godina, Ivana Jorović nova je šampionka države u konurenciji do 16 godina. Jorovićeva je trofej osvojila na Letnjem državnom prvenstvu koje se ove nedelje igralo na terenima Teniske Akademije Živković u Nišu.
Kao prvi nosilac Ivana je u finalu snage odmerila sa ovogogišnjom finalistkinjom Letnjeg prvenstva Srbije u konkurenciji do 18 godina, Minom Marković članicom TK Partizan. Članica TK Elit Novi Sad Jorovićeva je do trofeja stigla pobedom na Markovićevom od 6:3, 6:1.
Ivana Jorović, prvi juniorski reket Srbije, trijumfom u Nišu samo je dokazala da je u Srbiji bez premca.
– Naravno da mi je draga svaka titula, a svaki uspeh mi daje impuls da treniram više, da igram bolje i da budem još uspešnija. Trijumf u Nišu došao je, bez sumnje, u pravi čas. Na polovini sam sezone, samopouzdanje je u tenisu bitno, a ja sam ga puna. Bez obzira što se čini da sam do titule stigla lako, u praksi nije bilo tako. Protivnice su bile jake, motivisane i orne za nadigravanje. U svakom slučaju ovaj trijumf u singlu i konkurenciji parova mi mnogo znači – rekla je Ivana Jorović neposredno po okončanju finalnih borbi.
U polufinalu Ivana je savladala Emiliju Dančetović članicu TA Živković 7:5, 6:0, dok je Markovićeva samo gem prepustila Isidori Petković 6:0, 6:1 članici TK Nec Beograd.
Titula u ženskom dublu otišla je u ruke finalistkinjama singla Jorović i Marković  koje su u finalu savladale dubl Marija Emeti i Dunja Ljubić 6:1, 6:0.

 

Povezana vest:  Federer bez problema do polufinala u Melburnu