ana_ivanovic_rim_2

VIMBLDON 2012

Ivanović u drugom kolu Vimbldona

 

Srpska teniserka Ana Ivanović uspešno je startovala na gren slem turniru u Vimbldonu pošto je danas u prvom kolu savladala Mariju Hose Martines Sančes iz Španije sa 2:1 u setovima – 6:3, 3:6, 6:3. Taj meč je bio na programu u utorak uveče, ali je odložen za danas zbog kiše i zgusnutog programa.

Povezana vest:  “BITKA ZA BEBE” NA MARAKNI, Ðoković: Zbog ofsajda je teže igrati fudbal nego tenis

Najbolje rangirana srpska teniserka opravdala je očekivanja i posle velike borbe zasluženo se probila u drugo kolo. Nije imala lak zadatak protiv uporne Špankinje, 51. na WTA listi, ali je pravovremeno „povukla“ i konačno srušila otpor protivnice.

Odlučujući poen Ivanovićeva je osvojila u šestom gemu trećeg seta, kada je brejkom povela sa 4:2. Do kraja meča rutinski je sačuvala prednost i zasluželo ostvarila pobedu, pa je u međusobnom skoru sa Martines Sančes izjednačila na 1:1.

Povezana vest:  ATP MADRID, Troicki i Granoljers u polufinalu

Ivanovićeva se u drugom kolu sastaje sa Ukrajinkom Katerinom Bondarenko, koja je savladala Japanku Kimiko Date-Krum sa 5:7, 6:3, 6:3. Oba dosadašnja međusobna meča pripala su Ukrajinki – 2007. u Štutgartu i 2009. na Ju Es Openu.