ana_ivanovic_rim_1

VIMBLDON 2012

Ivanović u osmini finala Vimbldona

 

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala gren slem turnira u Vimbldonu, pošto je danas u šesnaestini finala savladala Nemicu Juliju Gerges sa 3:6, 6:3, 6:4. Ivanovićava je posle velike borbe i sat i 55 minuta igre došla do četvrte pobede u međusobnim duelima protiv neugodne Gerges.

Povezana vest:  Južni zbog povrede predao Soderlingu finale Roterdama

Ana je na početku meča prva stigla do brejka, ali nije uspela da ga kapitalizuje. Iako je imala dve šanse za 2:0, Nemica je odolevala, a onda preokrenula i izjednačila na 1:1. To kao da je podiglo samopouzdanje Gergesovoj koja je od narednih šest gemova osvojila pet, povela sa 5:2 i lako došlo do vođstva u setovima – 6:3.

Povezana vest:  Krstin: Pobede motivacija za dalji rad

Srpska teniserka je zaigrala bolje u nastavku meča, proradio je servis, ali i dalje nije koristila brejk šanse. Ipak, dobru igru Ana je krunisala u šestom gemu, povela sa 4:2, a zatim sigurnim servis gemom stigla do nedostižne prednosti – 5:2.

Srpkinja je sredinom odlučujućeg trećeg seta oduzela servis protivnici i zasluženo došla u osminu finala. Ivanović se u borbi za četvrtfinale sastaje sa pobednikom meča između Jane Cepelove iz Slovačke i drugog nosioca Viktorije Azarenke iz Belorusije.

Povezana vest:  ATP MADRID, Đoković sutra od 16 sati protiv Garsije Lopeza