endi_marej_polufinale_vimbldon

VIMBLDON 2012

Marej pobedio Ferera za polufinale Vimbldona

 

Britanski teniser Endi Marej plasirao se u polufinale gren slem turnira u Vimbldonu pošto je večeras u preostalom četvrtfinalnom meču savladao Španca Davida Ferera sa 3:1 u setovima – 6:7 (5:7), 7:6 (8:6), 6:4, 7:6 (7:4). Uz ogromnu podršku publike Marej je zasluženo izborio četvrto uzastopno polufinale Vimbldona. Smogao je snage da sruši veoma neugodnog rivala, strpljivom i preciznom igrom u odlučujućim trenucima.

Povezana vest:  Nadal presrećan zbog plasmana u finale Indijan Velsa

Meč je zbog kiše prekinut na 25 minuta u četvrtom setu pri rezultatu 5:5, a u nastavku je Britanac bio uspešniji u taj brejku, pa je slavio nakon skoro četiri sata uzbudljive borbe. Marej, koji pokušava da postane prvi Britanac šampion Vimbldona još od Freda Perija 1936. godine, u borbi za finale igra protiv Francuza Žoa-Vilfreda Conge.

Povezana vest:  Serena Vilijams: Sad bih igrala i Indian Vels, samo da igram!

Francuz se drugi put zaredom probio u polufinale savladavši Nemca Filipa Kolšrajbera sa 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (7:3), 6:2. Drugi polufinalni par čine branilac titule Novak Ðoković i Rodžer Federer. Ðoković je ranije danas savladao Nemca Florijana Majera sa 6:4, 6:1, 6:4, dok je Federer nadigrao Rusa Mihaila Južnjog – 6:1, 6:2, 6:2.

Povezana vest:  ATP i WTA bodovi na Olimpijskim igrama u Londonu