radmilo_armenulic 

Armenulić: Ðoković je apsolutni gospodar Vimbldona
 
Dugogodišnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Radmilo Armenulić rekao je danas da Novak Ðoković ove godine dominira na Vimbldonu i ocenio da je apsolutni favorit u polufinalu protiv Rodžera Federera.
-Gledajući sve mečeve na ovogodišnjem turniru, Novak mi deluje kao gospodar Vimbldona. Prikazao je najbolju igru i ako nastavi kao do sada, niko neće moći ozbiljnije da ga ugrozi, pa ni Federer“, rekao je Armenulić.
U dosadašnjem toku Vimbldona najbolji svetski teniser je na pet mečeva izgubio samo dva seta, ali je i Federer pružio sjajne partije na londonskoj travi.
-Novak veoma dobro servira i ima odličan ritern. Igra sjajno i sa osnovne linije, a o njegovom forhendu i bekhendu više nije ni potrebno trošiti reči. Ono što je novo kod njega, što sve češće izlazi na mrežu i dobro igra voleje. Jedini način da Novak izgubi je da ima veoma loš dan, a da Federer odigra najbolju partiju u životu – istakao je Armenulić.
Ðoković i Federer do sada su igrali 26 puta, a švajcarski teniser trenutno vodi sa 14:12. Ove godine odigrali su dva meča na šljaci i oba puta je slavio Ðoković.
-Zanimljiv je podatak da su odigrali toliko međusobnih duela, a da će im ovo biti prvi okršaj na Vimbldonu. Možda će Federer i u toj činjenici tražiti svoju šansu, pošto je on dobar na travi. Međutim, sada se i na Vimbldonu igra slično kao na zemljanoj podlozi i verujem da će Novak umeti da “drži“ Federera – kazao je Armenulić.
U duelu sa Federerom srpski teniser će braniti vimbldonski trofej, ali i prvo mesto na ATP listi. U slučaju da osvoji Vimbldon, Švajcarac bi se vratio na vrh.
-Novak je prošle godine napravio veliki uspeh i to je zaista teško da se ponovi. Ipak, posle male krize ove godine, ponovo se vratio. Mislim da će sa dobrim partijama nastaviti u drugom delu sezone – zaključio je Armenulić.

 

Povezana vest:  Đoković: Neuspeh na OI me je dodatno motivisao