rodzer_federer__1_vimbldon_2010

WIMBLDON 2012
Federer: Odigrao sam strašno dobar meč protiv Đokovića
 
Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je danas odigrao „strašno dobar meč“ protiv Novaka Đokovića i da je srećan zbog plasmana u finale Vimbldona.
-Veoma sam srećan, odigrao sam strašno dobar meč danas. Turnir je jako težak bio do sada, ali sam ipak bio sposoban da odigram danas dobro. Imao sam možda i malo sreće i bilo je zadovoljstvo igrati – rekao je Federer posle pobede sa 3:1 u setovima.
Federer će u finalu igrati u nedelju protiv pobednika duela Francuza Žo-Vilfreda Conge i Endija Mareja iz Velike Britanije.
-Protivnik neće imati mnogo šta da izgubi jer nikada do sada nijedan od njih dvojice nije bio u finalu Vimbldona, te očekujem da izađe na teren i odigra sjajan meč. Od Mareja sam nekoliko puta izgubio, od Conge prošle godine na Vimbldonu, ali ću pokušati da uđem u meč bez pritiska i dobiti taj duel – kazao je Federer.
Federer je šest godina uzastopno igrao finale Vimbldona, ali je prethodne dve ispadao u polufinalima.
-Prvi put kada nisam ušao u finale to je bio šok za mene. Nisam znao kako to da preživim, ali sam se prebrodio to i dobro se spremio za predstojeće turnire. Sjajno je biti ponovo u finalu, zbog toga igram tenis – rekao je Federer.

 

Povezana vest:  AO DAN 4: Tri meča u singlu i tri u dublu za Srbe