BEOGRAD TENISKI CENTAR SVET

ODRŽANA MANIFESTACIJA ,,BEOGRAD TENISKI CENTAR SVETA”
 
Danas je na Trgu Republike u Beogradu u 17h svečano otvorena manifestacija “Beograd teniski centar sveta” u organizaciji Teniskog saveza Beograda i Teniskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda. Ova manifestacija će se održati i sutra, 08. jula 2012. na Trgu Republike od 17 do 20 časova.
Ovom prilikom je Beograđanima predstavljen novi pristup igranju tenisa kod dece – Tennis 10s. U okviru promocije, na Trgu Republike je postavljeno 5 mini teniskih terena na kojima su diplomirani teniski treneri demonstrirali revolucionarni pristup u učenju tenisa za decu. Uz muziku, moderatore, balone, mališani su igrali tenis, a oni koji su najbrže usavršili novi pristup tenisu su dobili vredne nagrade. Svi posetioci su pratili prenos mečeva sa Vimbldona u pravoj teniskoj atmosferi.
Preko 1000 mališana je uzelo reket u ruke, igralo se džinovskim teniskim loptama, slikali se kao pravi teniski šampioni, imitirali svoje teniske uzore, a izabrani su i mali dvojnici Novaka Đokovića, Ane Ivanović, Jelene Janković, Viktora Troickog, Janka Tipsarevića i mnogih drugih.
Milan Slavković, predsednik Teniskog saveza Beograda, izjavio je ovom prilikom da je ova otvorena škola tenisa izazvala veliko interesovanje malih Beograđana i da je okupila dosta novih polaznika koji žele da isprobaju tenis i da jednog dana postanu kao Ana, Nole, Jelena… Pošto se veliki broj polaznika raspitivao gde mogu da treniraju tenis po novom programu, predloženo im je da isprobaju jedan od preko 60 teniskih klubova u Beogradu koji podržavaju ovaj revolucionarni pristup.
Ovaj jedinstven događaj je privukao veliku pažnju Beograđana i okupio na jednom mestu najveće poklonike tenisa u Srbiji. Nisu izostale ni posete poznatih ličnosti iz sveta sporta i zabave.

 

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Novak čeka Davidenka, težak žreb za Viktora i Janka