Maria Sharapova fotografija 2

OI 2012

Šarapova nosi zastavu Rusije na otvaranju OI

 

Teniserka Marija Šarapova nosiće zastavu Rusije na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, potvrdio je danas predsednik Ruskog olimpijskog komiteta (ROC) Aleksandar Žukov. Trenutno trećeplasirana na svetskoj rang listi, 25. godišnja Šarapova biće prva žena olimpijski barjaktar Rusije.

-Izuzetno sam počastvovana i posebno uzbuđena, jer će ovo biti moje prve Olimpijske igre u karijeri. Za tu mogućnost saznala sam nešto ranije, ali sam morala dve nedelje da čuvam tajnu, što nije moj najbolji kvalitet. Presrećna sam – izjavila je Šarapova, koja se nije kvalifikovala za Igre 2004. u Atini, dok je Peking 2008. propustila zbog povrede ramena.

Povezana vest:  Komesar Džon Mekinro poziva fanove da podrže inicijativu za promenu naziva poznate teniske emisije na Eurosportu

ROC je tako prekinuo tradiciju da nacionalnu zastavu na Olimpijskim igrama nose poznati sportisti-muškarci, kao što su rvač Aleksandar Kareljin i plivač Aleksandar Popov, koji su osvojili brojne olimpijske medalje. Retka čast ovog puta ukazana je Šarapovoj, šampionu Vimbldona 2004, Ju-Es Opena 2006, Australijan Opena 2008. i Rolan Garosa 2012.