Fabio_Capello

FS Rusije ima 13 kandidata za selektora reprezentacije

 

Italijan Fabio Kapelo i Španac Pep Gvardiola predvode listu od 13 najozbiljnijih kandidata za mesto selektora fudbalske reprezentacije Rusije, saopštila je danas Ruska fudbalska unija (RFU). U listu su još uključeni Englez Hari Rednap, Španac Rafael Benites, Italijan Marčelo Lipi i Argentinac Marselo Bjelsa.

-Zvanično obaveštavamo da planiramo razgovore sa ovim stručnjacima o mestu selektora ruske reprezentacije – kratko je objavila RFU na svom sajtu.

Povezana vest:  Fifa kroz novo takmičenje nudi evropskim federacijama do po 75 miliona dolara na dve godine

Upitan da li je Rednap zainteresovan za ovaj posao, njegov menadžer Fil Smit je odgovorio „da, apsolutno“.

-Hari je spreman da ode i živi u bilo kojoj zemlji, posebno velikoj kao što je Rusija. Mislim da ga takva ponude definitivno interesuje i da bi je prihvatio. Međutim, do sada ništa nismo čuli o tome – rekao je Smit ruskim novinarima.

RFU je bila primorana da otkrije imena kandidata za selektora zbog intenzivnih medijskih spekulacija o nasledniku Holanđanina Dika Advokata, koji je napustio kormilo ruske reprezentacije nakon debakla na prvenstvu Evrope u Poljskoj i Ukrajini. U drugom delu liste RFU su domaći stručnjaci, među kojima Valerij Gazajev, Anatolij Bišovec i Jurij Sjomin, koji je ranije već vodio državni tim, ali je smenjen zbog loših rezultata.

Povezana vest:  Albanska provokacija uoči meča Grčke i Srbije?

Bivši trener moskovskog CSKA Gazajev i Valerij Nepomnjačšij, koji je reprezentaciju Kameruna vodio do četvrtfinala svetskog prvenstva 1990, ocenili su selektiranje RFA kao „dobru šalu“.

-To je samo cirkus i nemam komentar u vezi toga – izjavio je Gazajev dnevniku „Sovjetski Sport“, dok je 68. godišnji Nepomnjačšij rekao: „Moje ime je na listi?. Pa, onda to mora da je dobar vic“.

Povezana vest:  Čelsi i Arsenal kažnjeni sa ukupno 70.000 funti zbog ponašanja igrača

Većina lokalnih medija i fudbalskih stručnjaka smatra da bi reprezentacija Rusije mogla da prekine dugogodišnji post na velikim takmičenjima pod vođstvom Kapela ili Gvardiole.