rafael_nadal_rim

OI 2012

Nadal: Nisam u stanju da se takmičim, ovo mi je najtužniji dan

 

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da neće igrati na Olimpijskim igrama u Londonu, jer „nije u stanju“ da se takmiči.

-Nisam u stanju da se takmičim na Olimpijskim igrama u Londonu i zato neću putovati sa španskom delegacijom i učestvovati u igrama – rekao je treći teniser sveta.

Povezana vest:  Sud u Brazilu presudio u korist Ðokovića posle 9 godina

On nije pomenuo nikakvu posebnu povredu, ali je ranije otkazao humanitarni meč u Madridu, zakazan za 4. jul, zbog povrede tetive u levom kolenu.  U prošlosti je imao hroničnih problema sa kolenom. Nadal nije igrao od kada je eliminisan u drugom kolu Vimbldona od Lukasa Rosola, 100. igrača sveta, što je jedno od najvećih iznenađenja tog turnira.

-Moram da mislim o svojim drugovima. Ne smem da budem sebičan i moram da razmišljam šta je najbolje za španski sport, naročito za tenis. Ovako će moji drugovi koji su spremniji dobiti šansu da se takmiče – rekao je Nadal.

Povezana vest:  Ivanović igra u Majamiju, povreda nije ozbiljne prirode

-Pokušao sam da ubrzam oporavak i trening do poslednjeg trenutka, ali nisam uspeo – dodao je on.

Nadal je trebalo da nosi zastavu svoje zemlje na otvaranju. Pre četiri godine u Pekingu osvojio je zlatnu medalju.

-Ovo je jedan od najtužnijih dana u mojoj karijeri, pošto mi je jedna od najvećih ambicija bila da budem nosilac španske zastave na ceremoniji otvaranja Igara u Londonu. Možete misliti koliko mi je bilo teško da donesem ovakvu odluku – rekao je Nadal.

Povezana vest:  Đoković pobedom počeo odbranu titule u Monte Karlu