jelena_jankovic_rim_4

WTA KARLSBAD

Jelena Janković izgubila od Jang u četvrtfinalu

 

Jelena Janković je posle duže vremena prošla jedno kolo na nekom od turnira i to je bila pobeda nad mađaricom Melindom Čink sa 2:1 u setovima (2:6,6:4,6:4) u Karlsbadu. Naime, JJ je prvo kolo bila slobodna, u drugom pobedila Čink, a već u narednom kolu – četvrtfinalu je Jelena Janković izgubila od teniserke iz Kineskog Tajpeja – Jan Čan Jang (161. na WTA), inače teniserku koja je u glavni turnir stigla iz kvalifikacija. JJ je izgubila posle tri časa i 14 minuta sa 2:1 u setovima . 7:6,6:7, 5:7.

Povezana vest:  ATP LISTA, Bez promena na ATP listi, Đoković i dalje prvi

U trećem setu bivši svetski broj jedan je izgubila servis tako da je Čen povela sa 5:2 ali je JJ uspela da spasi svoj servis i smanji na 5:3 ali i da napravi ribrejk (5:4). Posle dva časa i 53 minuta Janković je bila na servis koji bi joj doneo izjednačenje u odlučujućem setu što je, rutinski i odradila, tačnije povela sa 40:0 I odlično odradila svoj servis i izjednačila na 5:5.

Povezana vest:  Zimonjić i Matkovski u finalu Kvinsa

Pri servisu protivnice, na svaku dužu razmenu JJ nije uspevala da osvoji poen ali pored dubokih lopti mogli su i da se vide “baloni”. Ovo je bio jedan od najdužih gemova a dobila ga je Jang tako da je Jankovićeva morala, ponovo, da servira za opstanak u meču.

Posle tri časa i 10 minuta igre Jang je imala prvu meč loptu koju nije uspela da realizuje ali je odmah zatim stigla i do druge meč lopte koja je bila odlučujuća.

Povezana vest:  Ðoković završio saradnju sa kompanijom "Serđo Takini"

Jang će u polufinalu igrati protiv bolje iz duela Marion Bartoli (1, Francuska) i Kristine Mchale (5, SAD)

Jang je ostvarila jednu od najvećih pobeda u karijeri i uspela je da se plasira u prvo polufinale u ovoj godini, a četvrto u karijeri. Kako je zaustavljena u četvrtifnalu Jelena Janković je morala da se zadovolji sa 15.500 dolara i 120 poena a ostaje da se vidi kako će JJ igrati na Olimpijskim igrama u Londonu a prvo kolo turnira na travi je na programu 28. i 29. jula.