ana_ivanovic_rim_1

Ana Ivanović: Pamtim zlato odbojkaša, hoću njihovim stopama

 

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović najavila je pohod na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu i priznala da joj je povlačenje zbog povrede pre četiri godine u Pekingu jedno od najvećih razočarenja u karijERI.

-Rekla bih da je to u ovoj godini najlepši i najvažniji događaj. Povlačenje sa Olimpijskih igara u Pekingu je verovatno najveće razočarenje u mojoj karijeri. Osećam da previše dugo čekam i sada želim da izvučem maksimum i uživam u tom iskustvu – rekla je Ivanovićeva.

Ona je pre četiri godine trebalo da debituje na OI u Pekingu, gde je bila jedan od glavnih favorita za osvajanje neke od medalja, ali se isprečila povreda palca. Sada su joj ambicije ponovo velike, ?nišani? jednu od medalja, kako kaže, mozda i zlatnu.

Povezana vest:  WTA BAKU, Bojana Jovanovski osvojila prvi titulu

-Definitivno mi je to cilj. Nikada ne polazim od toga da pobedim samo jedan ili dva meča. Uvek izuzetno želim pobede i motivacija je velika. Ali kada je u pitanju tako veliki i važan događaj kao što su OI, zaista je važno razmišljati korak po korak, meč po meč – objasnila je ona.

Ivanovićeva je navela da jedva čeka da počne najveći sportski događaja na svetu.

-Uzbuđenje je veliko. Dugo čekam priliku da se takmičim na OI i sada je konačno došao taj momenat. Odrasla sam gledajući srpske sportiste kako se takmiče na Igrama i biće predivan osećaj da i sama konačno učestvujem – istakla je srpska teniserka.

Povezana vest:  Svetski mediji o trijumfu Đokovića: Dominator, ludo, trauma

Kao najlepša sećanja iz detinjstva sa OI, Ivanovićeva je navela uspehe srpskih košarkaša i odbojkaša.

-U detinjstvu sam volela da gledam OI, a posebno košarku. Ipak, jedna od najlepših uspomena je sećanje kada su naši odbojkaši osvojili zlatnu medalju u Sidneju 2000. godine. Volim da gledam ekipne sportove. Na sreću, naši sportisti su tu uvek postizali uspehe, čime je sve mnogo uzbudljiivije – kazala je ona.

Ivanovićeva je dodala i da će pokušati da nađe vremena da odgleda i nastupe drugih srpskih sportista na OI.

Povezana vest:  ATP KOŠICE, Pobeda Krajinovića na startu

-Na sreću, imala sam priliku da u Pekingu provedem neko vreme sa našim sportistima. Stanovala sam sa Minjom Najdanovski i postale smo prijateljice. Takođe sam se sprijateljila sa mnogim sportistima iz našeg tima i radujem se što ću ponovo da ih vidim. Nažalost, Vimbldon je veoma daleko od olimpijskog sela i imajući u vidu problem sa saobraćajem, ne verujem da ću imati mnogo prilike da odlazim tamo kada počne turnir. Biću dosta zauzeta jer igram singl i miks dubl sa Nenadom Zimonjićem – zaključila je najbolja srpska teniserka.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.