novak_djokovic_vimbldon_2010

Đoković na Fonjinija, Jankovićeva na Serenu Vilijams

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu olimpijskog turnira igraće protiv Italijana Fabija Fonjinija, odlučeno je danas žrebom u Londonu. Đoković je postavljen za drugog nosioca na turniru. On je pobedio u sva tri dosadašnja fuela sa Fonjinijem. Najgore od srpskih predstavnika je prošla Jelena Janković koju je žreb za prvo kolo poslao pravo na Amerikanku Serenu Vilijams. U dosadašnjih osam duela Jankovićeve i mlađe sestre Vilijams rezultat je 4:4.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Viktor Troicki u osmini finala protiv Endija Marija

Žreb nije bio lak ni za Janka Tipsarevića koji je za protivnika u prvoj rundi dobio Davida Nalbandijana iz Argentine. Njih dvojica do sada su igrala četiri puta, skor je 2:2, a Tipsarević je pobedio Nalbandijana nedavno na Vimbldonu. Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović na startu olimpijskog turnira igraće protiv Amerikanke Kristine Mekhejl. Njih dve se nisu sastajale do sada.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Venus Vilijams ispala u prvom kolu Vimbldona

Protivnik Viktora Troickog u prvom kolu biće španski teniser Nikolas Almagro. Španac je slavio u oba dosadašnja duela sa Troickim.

Najbolje rangirani svetski teniser, Švajcarac Rodžer Federer turnir će početi duelom sa Kolumbijcem Alehandrom Faljom.

Kada je u pitanju muški dubl, Tipsarević i Nenad Zimonjić u prvom kolu igraće protiv Slovaka Lukaša Lackog i Martina Klizana. Protivnik Đokovića i Troickog na startu turnira biće Šveđani Robert Lindšted i Johan Brunstrom. Olimpijski teniski turnir počeće 28. jula, a završiće se 5. avgusta. U obe konkurencije u singlu učestvovaće po 64 takmičara. Kada je u pitanju dubl, igraće po 32 para u ženskoj i muškoj konkurenciji, dok će u miksu biti 16 parova.

Povezana vest:  Nišikori predao finale, Nadalu titula u Madridu