trener_ceska_navratilDAVIS CUP, SRBIJA – ČEŠKA

Navratil: Srbija je nepobediva u Beogradu

 

Selektor Dejvis kup reprezentacije Češke Jaroslav Navratil rekao je večeras da je njegova ekipa bila blizu plasmana u finale tog takmičenja, ali da je publika pomogla Srbiji da dodje do ukupne pobede od 3:2.

Bili smo blizu finala, ali jako je teško igrati protiv Srbije pred njenom publikom. Teško će biti i Francuzima u finalu, pogotovo na ovoj podlozi, koja je vrlo spora. To je skoro isto kao da želite da pobedite Špance na šljaci, a pritom je Djokovića nemoguće pobediti – kazao je Navratil na konferenciji za novinare posle meča.

Povezana vest:  Đoković vs Troicki u Banja Luci

Teniser reprezentacije Češke Radek Štepanek priznao je da jerazočaran zbog poraza od Janka Tipsarevića u petom meču, ali je istakao da je dao sve od sebe.

jan_veseli-Razočaran sam, ali to je sport. Ne možeš uvek da pobediš, nije nam bila dovoljna ni prednost od 2:1 posle drugog dana. Dao sam sve od sebe i ne grize me savest – izjavio je Štepanek na konferenciji za novinare posle meča.

Povezana vest:  ATP VIMBLDON, Đoković u polufinalu Vimbldona

Štepanek je dodao da ga nije iznenadila odlična igra srpskog tenisera.

-Nije me Tipsarević iznenadio u prvom setu. Jednostavno, igrao je mnogo dobro, ne znam da li je napravio jednu grešku. U drugom setu sam popravio igru, ali nisam uspeo da iskoristim šansu i izjednačim. Da sam uspeo ko zna kako bi se meč odvijao“, zaključio je Štepanek.

Povezana vest:  ATP HJUSTON, Masu u drugom kolu

Tenisere Češke je po okončanju duela protiv Srbije sačekao i njihov zemljak košarkaš Partizana Jan Veseli.

PHOTO: ataimages.rs