nenad_zimonjic_trening (1)

DAVIS CUP 2011

Subota dan odluke za srpske tenisere

 

Posle dva poraza Dejvis kup tima Srbije od Argentine u Beogradskoj areni, Troicki izgubio od Nalbandijana a Tipsarević od Del Potra, ostao je samo tračak nade za Orlove da stignu do drugog finala i do odbrane „Salatare“, trofeja namenjenog za najbolji Dejvis kup tim.

Gaučosi su došli u Beograd da bi stigli do finala a u uvodnim konferencijama su naveli da su se već odrekli dva boda, odnosno mečeva u kojima bi igrao Novak Đoković, svetski reket broj 1. Ipak, Đoković zbog obaveza u Nju Jorku u petak nije igrao ali je stigao na vreme. Selektor – kapiten srpskog tima Bogdan Obradović odlučio je da Đoković odmara u petak, a to je koštalo Srbiju jednog boda.

Povezana vest:  FED CUP, PLEJ OF, U eliti ostale Francuska, Belgija Slovačka i Australija

Zašto?

Viktor Troicki i Janko Tipsarević nisu delovali kao oni „stari“ iako je Troicki ispao na startu JU ES Opena dok je Tipsarević bio odličan u SAD. Ovoga puta bili su samo bleda senka. Tipsarević je samo u pojedinim poenima ličio na onog starog dok je Troicki, na otvaranju, delovao kao da može svakog da pobedi, do prvog poena!

Sada ostaje dubl igra! Nenad Zimonjić, ipak, nije svemoguć. Sa kime će Zimonjić da izađe na teren i pokuša da pobedi Argentinu ostaje da se vidi. Trebalo bi da to bude Janko Tipsarević ali postoji mogućnost da se i Viktor nađe na terenu. Dovoljno je reći da je sav teret i preko potreban bod na srpskom dubl timu jer ako ovaj meč izgube Orlovi mogu da se oproste od finala a u nedelju bi se igrali „revijalni“ mečevi jer bi Argentinci vodili sa 3:0.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Troicki se plasirao u treće kolo

Ni u slučaju da dobiju bod u dublu srpski tim je u problemu. Istina da bi Đoković igrao protiv Huana Martina del Potra i da bi ga pobedio, ako nije previše umoran, ali u petom meču protiv Nalbandijana trebalo bi da se pojavi Viktor Troicki i od tog meča bi sve zavisilo.

Naravno tu je i podrška publike. Arena sa velikim kapacitetom mesta delovala je sablasno na početku prvog meča, poluprazna. Volonteri sa bubnjarima su se trudili da „podignu“ moral Orlova dok su navijači Argentine, koji su doleteli ko zna odakle verno bodrili pulene Tito Vaskeza. Ostaje da se vidi kako će se igrati u dublu jer ako i oni izgube Arena će u nedelju delovati sablasno prazna.

Povezana vest:  ATP LONDON, Đoković: Bio je bolji u prvom setu, ali uspeo sam

Podsećanja radi za Španiju, koja u drugom polufinalu igra protiv Francuske na terenu se pojavio indisponirani Rafael nadal koji je u finalu Nju Jorka izgubio od Đokovića, a to mu je bio šesti poraz u sezoni od Noleta. Iako je Nadal imao problema sa grčevima u mišićima, sa porazom od Noleta Rafa je skupio snage i u Kordobi, u prvom meču, u petak Rišara Gaskea sa 3:0 u setovima (6:3,6:0,6:1). U subotu će Španci igrati za treći poen u dublu ali ako taj meč izgube na redu je Rafa koji će igrati u nedelju protiv Žila Simona i doneti treći bod Španiji.