UEFA-Liga-Evrope

LIGA EVROPE

Švajcarski sud poništio rezultate grupe I

 

Sud švajcarskog kantona Vauda doneo je u petak presudu da moraju da se ponište rezultati 1. kola grupe I fudbalske Lige Evrope. To je novi pokušaj švajcarskog Siona da vrati svoje mesto u drugom evropskom takmičenju po kvalitetu.

Podsetimo, švajcarski klub je u poslednjem pretkolu Lige Evrope protiv Seltika igrao sa igračima koje je doveo ovog leta, mada to nije smeo da učini. Branila mu je to suspenzija još iz 2008. godine, kada se ogrešio o statute Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), dovevši golmana Esama El Hadarija mada je Egipćanin imao važeći ugovor sa drugim klubom.

Povezana vest:  Fudbal se menja, a adidas predvodi na tom putu

FIFA je tada Sionu zabranila transfere, ali klub je ovog leta doveo čak šestoricu novih igrača koji su dobili pravo nastupa u nacionalnom prvenstvu pošto su to sami zatražili putem spomenutog Kantonskog suda Vauda.

UEFA je, međutim, odlučila da izbaci Sion iz Lige Evrope i na njegovo mesto uvrsti Seltik. Odluku je potvrdila i Žalbena komisija UEFA-e, ignorišući ovonedeljnu presudu Kantonskog suda Vauda koji je naredio da Sion mora da se vrati u Ligu Evrope.

Povezana vest:  Ivanović: Radujem se zbog Matića, kao da mi se brat vratio

Aktuelni pobednik Švajcarskog kupa se, međutim, i dalje ne miri sa time, tako da je na spomenutom sudu zatražio poništavanje rezultata utakmica grupe I (Udinese – Ren 2:1 i Atletiko – Seltik 2:0) što mu je na kraju i uspelo.

Iz UEFA-e su za sada odlučili da ne komentarišu novu presudu, objavili su tek da razmatraju situaciju.

Povezana vest:  Škoti razmatraju vraćanje mesta za stajanje na stadionima