janko

Tipsarević: Mogu daleko da doguram u Londonu
 
Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je nakon današnjeg trijumfa nad Davidom Nalbandijanom u prvom kolu olimpijskog turnira da može da dogura daleko u Londonu, ali da još ne razmišlja o medalji.
-„Gledam ovo kao bilo koji turnir. Ne želim da zvučim uobraženo, ali meni gubitak u drugom kolu ili u četvrtfinalu ne rešava ništa i ne pomera mi renking na listi. Ako želim da napravim neki veliki rezultat moram da pobedim Pečnera, Iznera i Federera. To je sve još jako daleko. Ova prilika će mi se možda još jednom pokazati u karijeri u Rio de Žaneiru i nikad više – kazao je Tipsarević novinarima u Londonu.
On je Nalbandijana uspeo da savlada posle dva seta.
-David je takav igrač da jednostavno uđe u zonu i ne može ništa da promaši. Ne dobijaju se jeftini poeni na servisu, što je meni u ovoj sitaciji bilo potrebno. Uopše ne osećam da je bilo nešto lagano i da sam mogao da se opustim u bilo kom trenutku meča – objasnio je on.
Tipsarevića u drugom kolu očekuje duel sa Filipom Pečnerom iz Nemačke.
-On je nezgodan protivnik. Činjenica da je ‘laki luzer’ ništa ne znači, jer mu je omiljena podloga trava. On će igrati servis volej i bekhend slajs, neće biti čiste razmene sa osnovne linije što meni odgovara. Pobedio sam ga poslednja dva puta na betonu. Znam kako da igram protiv njega – poručio je Tipsarević.
Srpski teniser dodao je i da mu je donekle žao što je propustio ceremoniju otvaranja Igara.
-Nole i Ziki se vratili oko tri ujutru. Da sam bio, ne bih bio ovako naoštren kao danas. Opet, kada smo videli ono na televiziji i Viktoru i meni je bilo baš krivo – rekao je Tipsarević i dodao da će sutra uživo gledati meč Novaka Đokovića.

 

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2014, Dolonc bez plasmana u glavni žreb Rolan Garosa