viktor_troicki_rim_2012

Troicki izgubio od Almagra u prvom kolu Olimpijskih igara
 
Srpski teniser Viktor Troicki već u prvom kolu je završio takmičenje na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je danas izgubio od Španca Nikolasa Almagra sa 2:0 (6:4, 6:4).
Almagro, koji je 12. teniser sveta, u drugom kolu će se sastati sa pobednikom duela između Rusa Aleksa Bogomolova i Karlosa Berloka iz Argentine.
Troicki je prvi srpski teniser koji je ispao sa Olimpijskih igara u pojedinačnoj konkurenciji, pošto su se ranije danas u drugo kolo plasirali Janko Tipsarević i Ana Ivanović.
Almagro je do pobede došao posle jednog sata i 18 minuta igre.
Španac je u trećem gemu prvog seta oduzeo servis Troickom i lako došao do prednosti, dok je u četvrtom gemu drugog seta ponovo uzeo brejk protivniku, ali je srpski teniser uspeo da ga vrati za izjednačenje 5:5 u tom delu meča.
Drugi set je potom otišao u taj-brejk u kojem je bio koncentrisaniji i poveo sa 4:0, posle čega je lako došao do meč lopte i odmah je iskoristio za 7:3 i pobedu.
Troicki će nastaviti takmičenje u dublu na Olimpijskim igrama, pošto će u prvom kolu igrati u paru sa Novakom Đokovićem protiv Šveđana Roberta Lindšteta i Johana Brunstroma.

 

Povezana vest:  Austrijanki Mojsburger titula u Bad Gaštajnu