Milos Raonic of Canada practises

Miloš Raonić veliki navijač vaterpolista i rukometašica
 
Kanadski teniser, rođen u Podgorici, kazao je da se nada da ce Crna Gora u Londonu osvojiti prvu olimpijsku medalju i da će biti veliki navijač crnogorskih sportista na Olimpijskim igrama.
Miloš Raonić, koji u Londonu nastupa pod kanadskom zastavom, kazao je da nikada ne zaboravlja državu u kojoj je rođen i svoje zemljake.
-Ja sam Crnogorac, želim da upoznam što više ljudi iz Crne Gore, jer kada dođem vreme uglavnom provodim sa porodicom i najbližima. Ne zaboravljam odakle sam i radujem se što sam u društvu crnogorskih sportista. Nadam se da ce Crna Gora osvojiti medalju u Londonu, biću veliki navijač vaterpolista, rukometašica, Mrvaljevića i svih ostalih – rekao je Raonic crnogorskim izvještacima u Londonu.
On veruje da ce uskoro imati vremena da ostane malo duže u Crnoj Gori i da etuje na crnogorskom primorju.
Raonić, koji debituje na Olimpijskim igrama, kazao je da je najvažnije da servira dobro.
-Nisam igrao dobro na Vimbldonu, nisam bio dovoljno spreman za travu, za promenu podloge. Sada sam, čini mi se, u mnogo boljem ritmu – rekao je Raonic.
On je istakao da je za njega nastup na Igrama veoma značajan.
-Olimpijske igre su najveće takmičenje i najboljim igračima mnogo je važan ovaj turnir. Svi idu na zlato. Boriću se, a za početak sam ispunio želju da se upoznam sa najvecim košarkaškim zvezdama – Kobijem Brajantom i ostalim NBA asovima. Moj trener – Španac Galo Blanko upoznao me sa Pau Gasolom. Zaista je čast biti deo ovog spektakla – rekao je Raonic.
Raonić je kazao da mu u nastavku sezone predstoje  turniri na kojima prošle sezone nije igrao zbog operacije kuka.
-Slede Mastersi u Torontu i Sinsinatiju, pa US open. Na tim turnirima ne branim nijedan poen, sve što uradim biću na dobitku, a mislim da mogu da uradim mnogo – rekao je trenutno 25. teniser na ATP listi.
On je istakao da se ne opterećujem ulaskom u Top 20.
-Moj trener i ja imamo drugi cilj – da probam da dodem do završnog turnira godine, ATP finale, u Londonu, na kome učestvuje osam najboljih tenisera u godini. Trenutno sam 11. na toj listi, što je dobra pozicija pred turnire koji slede – zaključio je Raonić.

 

Povezana vest:  Vraneš: Vratićemo se u elitu, gde nam je i mesto