milorad_cavic_1

Čavić: Državni rekord štafete 4×100 kao rođendanski poklon Lenđeru
 
Najbolji srpski plivač Milorad Čavić rekao je danas da je veoma zadovoljan rezultatom štafete u trci na 4×100 metara, iako je ekipa ostala bez plasmana u olimpijsko finale.
-Očekivali smo 15. mesto. U svakom slučaju, ovo je novi državni rekord, a danas je i rođendan Ivana Lenđera, nadam se da je ovo lep poklon i da će da traje narednih 20 godina. Zadovoljan sam i vremenom, to znači da sam u dobroj formi, ali svakako da sam imao još jednu priliku, znam da bi bilo bolje od toga- kazao je Čavić novinarima u Londonu.
On je naveo da je ova trka dobra uvertira za predstojeće izazove u Londonu.
-Manja je trema, svi su se nekako osetili atmosferu. Meni će ovo mnogo značiti za trku na 100 metara leptir – dodao je Čavić.
Srpska štafeta na 4×100 metara slobodnim stilom osvojila je 13. mesto u kvalifikacijama u kojima se takmičilo 15 reprezentacija.
-Ne znam sad koje vreme sam plivao, ali bilo je sasvim okej. Dali smo sve od sebe i prvi put plivamo na 4×100 metara. Sve u svemu, trka je bila veoma dobra – kazao je Velimir Stjepanović.
Njega sutra očekuju kvalifikacije u trci na 200 metara leptir.
-Vidi se da sam u dobroj formi. Videćemo sutra, 100 i 200 metara su totalno drugačije discipline. Mislim da mogu do polufinala – naveo je on.
Ivan Lenđer priznao je da je presrećan što je plivao štafetu na OI.
-Ova je prva štafeta u istoriji našeg plivanja -rekao je Lenđer, nakon čega mu je za trenutak pozlilo, pa je dobio času vode od novinara što ga je oporavilo.
-Dao sam maksimum, stvarno nije mi dobro. Ne znam koliko sam plivao. Nadam se da će to na 100 metara leptir biti malo lakše – objasnio je Lenđer malo kasnije.
Radovan Siljevski naveo je da je štafeta specifična jer „radi adrenalin“.
„Stvarno su svi dali sve od sebe, što je jedino i moglo da se uradi. Čaviću stvarno svaka čast za rezultat, meni je to neverovatno“, naveo je Siljevski.
Ranije danas Siljevski nije imao uspeha u kvalifikacijama na 200 metara slobodnim stilom.
-Bilo je loše. Makar sam se nadao da ću biti ispod 1:51. Nisam smeo da se zalećem zato što nisam bio spreman, na kraju sam vratio, ali to je prespor prolaz da se otpliva bilo šta ispod 1:51 – zaključio je Siljevski.

 

Povezana vest:  VESLANJE, Petoro novih međunarodnih sudija iz Srbije