nole_olimpijada_slavi

Đoković počistio Rodika za plasman u osminu finala

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala olimpijskog turnira u Londonu savladavši danas u drugom kolu Amerikanca Endija Rodika sa 2:0 u setovima – 6:2, 6:1. Đoković je danas igrao „u svom stilu“ i za samo 55 minuta prosto počistio sa terena iskusnog Amerikanca, nekadašnjeg svetskog broja jedan, sada 21. na ATP listi. Veoma raspoložen, pokretljiv i precizan, srpski teniser je dominirao tokom celog meča, ne dopustivši Rodiku ni da pomisli da bi mogao do uspeha.

Povezana vest:  Serena Vilijams prva četvrtfinalistkinja na OI

Sve je krenulo na pravi način od šestog gema trećeg seta, kada je Đoković brejkom poveo sa 4:2. Od tada nije ispuštao inicijativu, bio siguran na servisu i dobar na mreži i u polju, tako da Amerikanac nije pronalazio rešenja kako da ga zaustavi.

Izuzetno raspoloženi Đoković nije popuštao do kraja meča, pa je superiorno okončao duel uz povremenu egzibiciju postigavši četvrtu pobedu nad Rodikom u njihovom devetom međusobnom susretu.

Povezana vest:  Pilić: Očekujem da Novak pobedi i u Njujorku

Srpski teniser u osmini finala olimpijskog turnira čeka pobednika meča između Hrvata Marina Čilića i Australijanca Lejtona Hjuita.