nole_olimpijada_slavi

Đoković slomio otpror Hjuita

 

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Londonu, pošto je danas u osmini finala savladao Australijanca Lejtona Hjuita sa 4:6, 7:5, 6:1. Teže nego što se očekivalo drugi nosilac je prošao u narednu rundu takmičenja, gde će mu protivnik biti pobednik meča između Žoa Vilfreda Conge (Francuska) i Felisijana Lopesa (Španija).

Povezana vest:  2. dan Australian opena: Đoković-Verdasko uživo na Eurosportu

Nakon početka meča usledio je kraći prekid zbog kiše, a teniseri su po povratku na teren čuvali svoj servis sve do 4:4. Do tog trenutka nije bilo brejk šansi, a onda je Đoković prvi popustio, dozvolio Australijancu da napravi brejk i u narednom gemu dođe do prednosti – 6:4.

Delovalo je da je Hjuit bio nadomak plasmana u četvrtfinale. Smanjio je broj grešaka na minimum (samo dve u prvom i tri u trećem), ali je uprkos tome srpski teniser uspeo da izjednači.

Povezana vest:  Voznjacki izgubila od 152. teniserke sveta

Prvu šansu pri rezultatu 5:3 Đoković nije uspeo da iskoristi, ali je u 12. gemu oduzeo Hjuitu sevis i sprečio da meč uđe u taj-brejk.

Nije uspeo Hjuit da održi visok tempo, počeo je češće da greši i poklanja Đokoviću poene, koji je do brejka i kasnije prednosti od 4:1 došao neverovatnim potezom i riternom iz špage.

Povezana vest:  Krunić u šesnaestini finala US Opena

Baš kao i protiv Italijana Fabija Fonjinija, Đoković je u trećem setu zaigrao mnogo bolje, preuzeo inicijativu i posle skoro dva sata slomio otpor neugodnog Australijanca.