Janko_Tipsarevic_2012

Tipsarević: Zaslužen poraz, hoću medalju u dublu

 

Srpski teniser Janko Tipsarević posle današnjeg poraza od Amerikanca Džona Iznera u osmini finala olimpijskog turnira u Londonu rekao je da je razočaran, ali da to neće uticati na njegov nastup u dublu sa Nenadom Zimonjićem u kojem se nada medalji.

-Ne mogu da kažem da je samo sreća, u tajbrejku sam bukvalno gađao, ali nisam uspeo da pogodim stranu, mislim da mi je dao dva druga servisa, od kojih sam jedan na petu meč loptu dobio i drugi bukvalno as. U prvom setu Izner je bio bolji, dosta dobro odigrao je taj gem u kojem me je brejknuo, drugi set sam ja kriv, na 6:4 u tajbrejku sam promašio forhend i to je odlučilo – rekao je Tipsarević u Londonu.

Povezana vest:  Voznjacki u finalu završnog turnira u Singapuru

On je dodao da je neverovatno da na meč loptu glavni sudija menja odluku linijskog, ali je na konstataciju srpskih novinara da je zaista bio aut rekao da je to onda u redu. Na pitanje da li će poraz u singlu uticati na dubl, Tipsarević je bio veoma jasan:

-Nikako, imamo protivnike koje možemo da dobijemo. Voleo bih da ne završim Olimpijske igre zabadava, nego sa medaljom – istakao je on.

Povezana vest:  WTA KREMLJ KUP, Azarenka pokorila Moskvu

Tipsarević se na kraju zahvalio svim olimpijcima koji su ga bodrili tokom celog meča.

-Hvala svima, pogotovo Divcu, koji je bio na svim našim mečevima. Pokažao je zašto je bio veliki vođa naše košarkaške reprezentacije, jer zna kako da podigne atmosferu – zaključio je Tipsarević.