par_valeta (8)

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Partizan poražen u prvom meču protiv AEL-a

 

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u Larnaki od ekipe kiparskog predstavnika AEL-a sa 1:0 (1:0), u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš susret na programu je za sedam dana u Beogradu. Utakmica je odigrana pred oko 8.000 gledalaca na stadionu Antonis Papadopulos, a sudili su Bugari Stanislav Todorov, Veselin Dobrijanov i Ivo Kolev.

Strelac je bio Vu u 13. minutu.

Žuti kartoni: Ostojić (Partizan)

AEL: Degra, Žunior, Monteiro (Edmar od 67?), Bebe (Migel od 60?), Airosa, Karlitos, Ouon, Žilberto, Dede, Dikson, Vu (Nikolau od 80?).

Povezana vest:  EURO 2012, Rusija zatražila oslobađanje pritvorenih navijača

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, S. Marković, Lovre, Babović, Ilić (Vukić od 75?), Tomić (L. Marković od 84?), S. Šćepović (Zabija od 70?).

Kipar ponovo nije bio rajsko ostrvo za Partizan, naprotiv. Crno-beli su drugi put za tri godine izgubili na gostovanju prvaku Kipra u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ovaj put nije bio Apoel, već AEL, a još jednom se pokazalo da su kiparski timovi, za razliku od srpskih, mnogo napredovali u poslednjih nekoliko godina.

Povezana vest:  Češki fudbaleri kažnjeni sa 107.500 dolara

Ukoliko Partizan želi da eliminiše AEL-a ili da makar u nastavku sezone izbori Ligu Evrope, moraće da odigra mnogo bolje, brže i hrabrije. Partizan je bojažljivo ušao u meč i kasnije se ispostavilo da ga je to koštalo rezultata. Utakmicu je odlučila greška desnog beka Nikole Aksentijevića koji je u 13. minutu dao slabu loptu golmanu Vladimiru Stojkoviću, a to je iskoristio Patrik Vu i zatresao mrežu.

Crno-beli su tokom većeg dela prvog poluvremena imali problem da iznesu loptu sa svoje polovine, a Stojković je u tri navrata odličnim intervencijama sprečio da Partizan doživi ubedljiviji poraz.

Povezana vest:  Pedroso 27 utakmica van terena zbog napada na sudiju

Uprkos bledoj igri, šampion Srbije je imao tri veoma dobre šanse, ali su Stefan Šćepović i Stefan Babović bili neuspešni pred golom protivnika.

Ulaskom Zvonimira Vukića u 75. minutu Partizanova igra je poprimila malo bolje obrise, ali to na kraju nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Crno-beli su u samoj završnici čak morali da se grčevito brane iz prekida.

Crno-beli su imali podršku grupe od oko 50 navijača, a meč je prošao bez incidenata.