nole_rim_2012_bela

Del Potro bolji, Đoković ostao bez bronze

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je danas od Argentinca Huana Martina del Potra sa 7:5, 6:4 u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Đoković tako nije uspeo da odbrani odličje osvojeno pre četiri godine na Igrama u Pekingu. Srpskom teniseru ovo je bio drugi poraz u šestom međusobnom okršaju sa Argentincem.

Povezana vest:  Safina ne igra u Indijan Velsu

Del Potro je ovim trijumfom doneo „gaučosima“ prvu medalju na Igrama u Londonu, na kojima je debitovao. Od prvog trenutka meča na terenu broj jedan na Vimbldonu bilo je evidentno da dvojicu tenisera danas dele samo nijanse.

Ispostavilo se, međutim, da je Del Potro brže od Đokovića uspeo da se oporavi od poraza u polufinalu olimpijskog turnira i smogne snage za „utešni“ duel.

Povezana vest:  Štricovoj šest meseci suspenzije zbog doping

Odlaganje početka i kasniji prekid meča zbog kiše očigledno nisu previše smetali ni jednom, ni drugom teniseru.

Poprilično sigurni su obojica bili na svoj servis sve do završnice prvog seta. Tada je više mirnoće i koncentracije imao Del Potro koji je rešio taj deo meča u svoju korist.

Argentinski teniser je vrlo rano u drugom setu stigao do brejka, što mu je dalo dodatnu snagu i motiv da u nastavku diktira ritam. Srpski teniser je sredinom seta imao šansu za brejk, ali je nije iskoristio, a Del Potro je nastavio do pobede.

Povezana vest:  Tipsarević sutra protiv Belučija za finale Mercedes kupa

Đoković neće imati mnogo vremena za odmor, pošto ga sledeće nedelje čeka Rodžers kup u Torontu.