nole_olimpijada_1

Đoković: Jednostavno nije htelo, sačekaću Rio

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković posle razočaravajućeg poraza od Argentinca Huana Martina Del Potra u borbi za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu rekao je da je veoma razočaran, ali da nije izgubio veru u sebe.

-Jednostavno neće, nije htelo danas, nije htelo u petak sa Marejom, to je nešto na šta ja nažalost ne mogu da utičem. Postoje trenuci kada se lome rezultat, jedan poen, jedan udarac odlučuje pobednika, on je odigrao hrabro danas, ja mu na tome čestitam i zasluženo je pobedio – rekao je Đoković novinarima u Londonu.

Povezana vest:  AO 2011, Đoković: Odigrao sam sjajan meč

On je dodao da je meč sa Del Petrom bio repriza polufinalnog duela sa Marejom, kada je takođe propustio mnogo brejk prilika.

-Sve je bilo slično, pokušavao sam u tim trenucima da izađem na volej, budem agresivan, da ne čekam njegovu grešku, pa onda onaj pasing šot kači liniju dva centimetra liniju. Šta da se radi, to je spoort, idemo dalje – istakao je on.

Povezana vest:  Dinara Safina se oprašta od tenisa?

Đoković je naglasio da bez obzira na to što ove godine nije ispunio plan i dalje veruje u sebe.

-Prošle godine sam igrao fenomenalno, izgubio jedan meč za šest meseci, ove godine sam opet igrao dosta dobro, ali su i očekivanja bila veća. Bože moj, sport je čudo, nije bitno koliko puta padneš, nego koliko puta ustaneš. Iskreno se nadam da ću izvući pouku, da ći biti jači, verujem u sebe da mogu dugo da trajem i igram na ovom nivou – poručio je on.

Povezana vest:  ATP MEMFIS, Poraz Tipsarevića i Lua na startu turnira u Memfisu

Srpski teniser je rekao da oseća veliki žal što nije uspeo Srbiji da podari olimpijsku medalju.

-Svakako da je ovo jedan od najbolnijih poraza u mojoj karijeri. Olimpijske igre su specifično i retko takmčenje, svake četiri godine, propustio sam jedinstvenu priliku da posle Pekinga osvojim još jednu medalju za Srbiju. Nisam uspeo, ali idemo dalje, čekaću Rio – zaključio je Đoković, koji i dalje planira da učestvuje na turniru u Torontu.