janko_majami_2012

ATP TORONTO

Tipsarević siguran

 

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo turnira masters serije u Torontu, pošto je danas savladao Rusa Mihaila Južnog rezultatom 7:6 (7:2), 6:4 i revanširao mu se za poraz u trećem kolu Vimbldona. Za prolazak u četvrtfinale, Tipsarević će se boriti protiv Hrvata Marina Čilića, koji je u drugom kolu pobedio Markosa Bagdatisa sa Kipra rezultatom 2:0.

Povezana vest:  Federer pobedio Rosola za polufinale sa Đokovićem

Tipsarević je danas protiv Južnog odigrao neuporedivo bolje nego nedavno na gren slem turnuru u Vimbldonu. U prvom setu srpski teniser je do prednosti stigao u najboljem mogućem trenutku, u 11. gemu. Poveo je 6:5 i servirao za set, ali je Južni uspeo da vrati brejk. U taj brejku, međutim, nije bilo neizvesnosti. Tipsarević ga je odigrao izvanredno i ubedljivo dobio.

Povezana vest:  Đoković i Tipsarević poraženi u dublu

U drugom setu viđen je gotovo identičan scenario. Ponovo je Tipsarević oduzeo protivniku servis u idealnom trenutku. Poveo je 5:3 i servirao za meč, ali je Rus još jednom, kao u prvom setu, uspeo odmah da izvrati i da brejkom smanji na 5:4.

Tipsarević je tada reagovao izvanredno. Gubitak servisa nije ga obeshrabrio i u narednom gemu je napao servis Južnog i završio meč.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Serena Vilijams i Azarenka u finalu

Meč drugog kola kasno večeras igraće i Novak Ðoković, a protivnik će mu biti Australijanac Bernard Tomić.