nole_rim_2012_bela

ATP SINSINATI

Đoković protiv Davidenka, Troicki sa Del Potrom protiv tradicije

 

Nastavlja se borba za trofej u Sinsinatiju. Srpski reket broj 1 Novak Đoković posle prošlogodišnjeg polufinala u meča sa Endi Marejem ima ambicije da stigne do novog trofeja i do, drugog za redom posle Olimpijskih igara. Ipak, u igri za trofej u Sinsinatiju na spisku je još 15 tenisera (pored Novaka) među kojima su Rodžer Federer, Huan Martin Del Potro, Mardi Fiš, Tomaš Berdih, Endi Marej, Viktor Troicki…

Đoković će u osmini finala igrati sa Rusom Nikolajem Davidenkom a u četvrtfinalu sastaće se sa boljim iz meča Marin Čilić (12, Hrvatska) – Pablo Anduhar (Španija). Ako stigne do polufinala mogući protivnici su mu bolji iz duela Del Potro (6, Argentina) – Viktor Troicki (Srbija) i Žeremi Šardi (Francuska) – Endi Marej (3, Velika Britanija).

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Nadal predvodi Špance u finalu Dejvis kupa

Đoković i Davidenko su se sastajali, do sada, sedam puta. Sa 5:2 vodi srpski teniser a Nole je slavio poslednja tri puta i to na US Openu i u Montrealu (2011) i u Londonu (2009).

U gornjem delu žreba Federer igra sa Tomićem, Fiš sa Stepanekom, Vavrinka sa Nišikorijem a Raonić sa Berdihom.

Četvrtfinalisti će inkasirati 180 ATP poena i 67,250 dolara, polufinalisti 360 poena (132,165), finalista 600 poena i 262,610 dolara dok će pobednik turnira zaraditi 1.000 Atp poena i 535,600 dolara. Trenutna razlika na ATP listi između Đokovića i Federa je 75 poena ali je Švajcarac prošle godine ispao u četvrtfinalu dok Nole brani bodove iz finala.

Povezana vest:  Endi Marej najavio penziju, Australijan open možda poslednji turnir

Što se Viktora Troickog tiče u prvom kolu je savladao Hrvata Ivana Dodiga sa 2:0 u setovima a u drugom kolu lako prešao prepreku zvanu Lejton Hjuit sa 6:2, 6:0. Na redu je duel Troickog i šestog nosioca na turniru Huana Martina del Potra. Njih dvojica su se sastajali pet puta i u svih pet duela je Argentinac bio uspešniji a poslednji put je lako savladao srpskog tenisera u Roterdamu sa 6:0,6:1.

Povezana vest:  Veliki preokret Tipsarevića za drugo kolo Ju-Es opena

Viktor Troicki igra od 17 časova po srednjeevropskom vremenu a od jedan sat posle ponoći Novak Đoković igra svoj meč osmine finala.