viktor_troicki_pariz_2012

Troicki propustio veliku šansu da pobedi Del Potra

 

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale masters turnira u Sinsinatiju pošto je danas u osmini finala izgubio od Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:1 u setovima 7:6 (7:2), 2:6, 6:1. Troicki je propustio veliku priliku da protiv devetog tenisera sveta zabeležio prvu pobedu u njihovom šestom međusobnom duelu. Pružio je kvalitetnu partiju i bio veoma blizu uspeha, pogotovo zbog činjenice da je Argentinac ceo meč igrao sa povređenim zglobom leve ruke.

Povezana vest:  Đoković: Šokiran, tužan, uplašen i bez reči

Troickom je, međutim, nedostajalo više hrabrosti i agresivnosti, pomalo i sreće u odlučujućim trenucima meča, tako da je ukazana šansa otišla u nepovrat.

Del Potru je ukazana medicinska pomoć u prvom setu pri rezultatu 1:1 i činilo se da bi mogao čak i da preda meč. Ipak, stisnuo je zube i nastavio borbu, ne koristeći dvoručni bekhend udarac i uspeo je da posle čak šest brejkova dobije set u taj brejku i povede sa 1:0.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Nadal u polufinalu

U drugom setu Troicki je stabilizovao igru i relativno lako slavio sa 6:2, da bi u trećem, praktično, pobedio „samog sebe“. Pao je na psihološkom planu brzopleto praveći greške, što je snažni Argentinac umeo da kazni. U pojedinim trenucima srpski teniser je delovao nemoćno i gotovo letargično, ne nalazeći rešenja za precizne udarce protivnika, koji je zaslužio aplauz sa tribina za uloženi napor i istrajnost nakon evidentnih problema sa povredom.

Del Potro je dominantnom igrom u trećem setu srušio otpor deprimiranog Troickog i okončao duel posle dva sata i 16 minuta iskoristivši prvu meč loptu.

Povezana vest:  Troicki: Razočaran sam, ali takav je sport

Argentinac se u borbi za polufinale sastaje sa pobednikom meča između Britanca Endija Mareja i Francuza Žeremija Šardija.

Na mastersu u Sinsinatiju, koji se igra za ukupan nagradni fond od 2,82 miliona dolara, od srpskih tenisera ostao je još samo Novak Đoković, koji se od jedan sat posle ponoći u osmini finala sastaje sa Rusom Nikolajem Davidenkom.