nole

Đoković u četvrtfinalu, Davidenko predao

 

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Sinsinatiju pošto mu je Rus Nikolaj Davidenko predao meč osmine finala po završetku prvog seta.

Đoković je sinoć dobio set rezultatom 6:0, a nakon toga Davidenko je saopštio saopštio sudiji da nije u stanju da nastavi duel.

U dotadašnjih pola sata igre drugi teniser sveta nije se, praktično, ni oznojio. Bio je izrazito superioran, a u tome mu je pomogao i Rus, svojevremeno treći na ATP listi, neprepoznatljivim izdanjem.

Povezana vest:  Lajović protiv Volandrija za polufinale

Davidenko je napravio bezbroj grešaka, što je Đoković po pravilu kažnjavao. Skoro čudno su delovale servis greške 31. godišnjeg Rusa, jer je u pojedinim trenucima izgledao kao početnik, a ne iskusni as koji je dva puta pobedio Srbina u prethodnih sedam međusobnih duela.

Đoković se u borbi za polufinale sastaje sa Hrvatom Marinom Čilićem, koji je sinoć savladao Španca Pabla Anduhara sa 7:6 (7:4), 6:2.

Povezana vest:  Rafa na “tviteru” ima više od 40 hiljada fanova

Svih šest dosadašnjih mečeva protiv Čilića Đoković je dobio, a sedmi je na programu večeras od 19 sati.

Ukoliko zabeleži novu pobedu protiv najboljeg hrvatskog tenisera Đoković u polufinalu čeka boljeg iz duela Huan Martin del Potro (Argentina) – Žeremi Šardi (Francuska).

Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni find od 2,82 miliona dolara.

Povezana vest:  Nadal osigurao mesto broj jedan na kraju sezone