Bojana_Jovanovski_2012

WTA DALAS

Pobeda Bojane Jovanovski

 

Teniserka iz Srbije Bojana Jovanovski je na startu turnira u Grejpvajnu, u Teksasu, pobedila Ruskinju Aleksandru Panovu sa 2:1 u setovima (4:6, 6:1, 6:1). Jovanovski je dobila vajld kartu za učešće u glavnom turniru I to joj se isplatilo na startu iako je beogradska teniserka loše počela meč. Naime, Jovanovski je u prvom setu izgubila svoj treći servis što je Ruskinji bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Povezana vest:  Ana Ivanović u finalu turnira u Tokiju

Na kraju, Jovanovski je uspela da ubedljivom igrom nedozvoli Ruskinji da se razigra i da je da da slavi samo po jedan gem.

U drugom kolu (osmina finala) Jovanovski će igrati protiv bolje iz meča Angleka Kerber iz Nemačke koja je postavljena za prvog nosioca i Mirjane Lučić iz Hrvatske.

Na turniru u Dalasu za drugog nosioca je postavljena Jelena Janković koja će igrati protiv Jaroslave Švedove iz Kazahstana a ako prođe prvo kolo igraće protiv Arantkse Rus iz Holandije koja je u prvom kolu pobedila Rominu Oprandi iz Švajcarske sa 2:0 u setovima (7:5,6:4).

Povezana vest:  Janković eliminisana u Karlsbadu

Nagradni fond turnira u Grejpvajnu iznosi 220.000 dolara a prolaskom u osminu finala Jovanovski je zaradila 30 WTA poena i 3.100 dolara a ukoliko dođe do četvrtfinala inkasiraće 70 poena i 5.625 dolara.