AA_tennis_ball_racquet

„Trofej Beograda” u tenisu za devojčice i dečake do 12 godina
 
„Trofej Beograda” u tenisu za devojčice i dečake do 12 godina biće održan od 21. do 23. avgusta na terenima Teniskog kluba „Trim” na Košutnjaku, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.
Na prestižnom turniru nastupiće klubovi iz Banjaluke, Vinkovaca, Skoplja, Podgorice, Subotice i Beograda, po sistemu „Hopman kupa”, najavili su danas organizatori iz Teniskog saveza Beograda.
Najavljen je dolazak  najkvalitetnijih takmičara koji su u vrhu rang-lista svojih teniskih federacija, istakao je Dragan Ćirić, predstavnik resornog sekretarijata, zadužen za organizaciju manifestacije „Trofej Beograda” u svim sportovima.
– Posebnost ovakvog vida turnira je da se u slučaju nerešenog rezultata igra miks-dubl, koji odlučuje pobednika. Ovim pravilom se pospešuje uigranost naših mladih takmičara u toj disciplini, koja inače nije zastupljena u mlađim kategorijama, što u njihovom daljem razvoju može da bude nedostatak. Takođe, ne treba zaboraviti da je veliki broj naših mladih tenisera, poput Mikija Jankovića, Momira Kecmanovića i Nikole Milojevića, koji sada u kategorijama od 14 do 16 godine beleže odlične rezultate i u evropskim okvirima, upravo stasavao na ovom i sličnim turnirima – istakao je Ćirić.
Početak takmičenja je zakazan za sutra u 10 sati, posle uvodnog žrebanja, dok je svečano otvaranje predviđeno u 17 sati, ističu organizatori i pozivaju sve ljubitelje tenisa da dođu u što većem broju i podrže buduće šampione.

 

Povezana vest:  Ðoković i Fonjini u četvrtfinalu Indijan Velsa u dublu