Dragan_Adzic_200

Adžić: Cilj plasman u glavnu rundu

 

Cilj rukometašica Budućnosti u narednoj sezoni Lige šampiona bice plasman u glavnu rundu, kazao je trener podgoričkog tima Dragan Adžić.
Budućnost će večerašnjim treningom zvanično početi pripreme za novu sezonu, u kojoj će braniti trofej Lige šampiona.
Šampionski tim biće slabiji za Bojanu Popović i Maju Savić koje su završile karijeru, a ekipu su napustile i Katarina Bulatović, Sonja Barjaktarović, Ana Radović, Ana Ðokić i Dijana Jovetić.
Adžić u prvom do kraja godine neće moći da računa ni na povređenu Draganu Cvijić.
Nove igračice Budućnosti su Francuskinja Klaudin Mendi, srpske internacionalke Jelena Živković i Jelena Trifunović i Hrvatice Katarina Ježić i Katarina Bralo.
Dres Budućnosti nosiće i povratnice Biljana Pavižević i Željka Nikolić.
Budućnost će u odbranu trona krenuti iz grupe sa nemačkim Tiringerom, pobednikom prve kvalifikacione grupe u kojoj su norveški Viborg, španska Bera Bera, švajcarski Brul i poljska visla i najboljim sa kvalifikacionog turnira ekipa sa vajld kartom u kojoj su ruska Zvezda iz Zvenzigoroda, nemački Lajpcig i francuski Izi Pariz hend.
Adžić je podsetio da su igračice koje nisu imala obaveze na Olimpijskim igrama počela sa radom 30. jula sa trenerom Markom Mrakom.
-Znamo na koji način smo došli do Lige šampiona. Verujem da ćemo što pre u taj sistem uključiti i nove igračice i da ćemo moći da pariramo i kvalitetnjijim ekipama ove sezone. Večeras je prvi trening igračica koje su odradile OI i koje u narednom periodu do zajedničkih priprema 10. septembra neće biti u punom trenažnom procesu i neće moći dati svoj maksimum. Od srede igraćemo utakmice sa kadetima Lovćena – rekao je Adžić na konferenciji za novinare.
On je najavio da će nakon samo nekoliko zajedničkih treninga igrati sa jakim rivalima, na turnirima u Mađarskoj i Hrvatskoj.
-To će nam mnogo koristiti. Do 13. ili 14. oktobra nećemo se obazirati na rezultat već na stvaranje igre i pobedničke atmosfere. Moraće više da povuku igračice koje nisu bile na OI – dodao je Adžić.
Prema recčma beka Milene Knežević, Budućnost novu sezonu počinje sa izmenjenim sastavom.
-Trebaće nam vremena da se uigramo. Sigurna sam da ćemo se dobro uigrati i da ćemo kao i do sada pokazivati veliku borbenost i dobru igru u odbrani. Ekipa je mlada, ne možemo se pohvaliti iskustvom, ali daćemo sve od sebe – rekla je Knežević.
Golman Klara Voltering podsetila je da je Budućnost imala dobru sezonu i da će iako u izmenjem sastavu sve uraditi da i u narednoj rezultati budu dobri.
-Imali smo sjajnu sezonu, sada se ponovo okupljamo. Imamo novi tim i daćemo sve od sebe da budemo dobri. Uradićemo ono najbolje što znamo u sledećoj sezoni – rekla je Voltering.
Predsednik Predrag Bošković kazao je da je Budućnost imala najuspešniju sezonu u istoriji kluba i da su osvojili sve što je bilo moguće.
-Opredelili smo se da, nakon sezone u kojoj smo ostvarili naše snove, napravimo novi mladi i kvalitetni tim. Doveli smo iz generacije 1990. godište sve najbolje što postoji u Evropi. Možda još postoje dve igračice koje bi tog godišta mogle da igraju u Budućnosti. Ubeđen sam da će Budućnost imati šta da pokaže u sledećoj sezoni i da će biti najprijatnije iznenađenje – rekao je Bošković.
On je istakao da je ubeđen da Budućnost u narednoj sezoni na evropskoj sceni neće odigrati samo šest utakmica.
On je najavio da će deo kadetske selekcije Crne Gore, koja učestvuje na Svetskom prvenstvu u Podgorici i Baru, biti priključen prvom timu Budućnosti.

 

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Konačan plasman na SP za rukometašice